june, 2017

19jun20:00FeaturedBinker & Moses @ Jazz Nouveau20:00 Event Type :Jazz Nouveau,Live Event Tagsavantgarde jazz,jazz,Sala BerlinFacebook EventBuy Tickets

Facebook Event

Facebook Event

Event Details

Binker & Moses concertează pentru prima dată în România pe 19 iunie în Control Club la Jazz Nouveau. Binker & Moses sunt un duo britanic atipic, saxofon-tobe, și vin din avangarda jazz-ului londonez. Muzica lor, alternând grime cu hip-hop și dance music, a reușit în numai 2 ani să câștige loialitatea publicului tânăr.  Show-urile hipnotice și intense ale celor doi muzicieni au culminat, la sfârșitul anului trecut, cu un turneu în Marea Britanie, alături de trio-ul american The Bad Plus.

Binker Golding și Moses Boyd înregistrează în 2015 primul lor album Dem Ones care, deși se află pe teritoriul free jazz, e construit pe o structură rigidă, demonstrând că doar două instrumente pot realiza, prin creativitatea celor doi instrumentiști, un jazz curat, veritabil, care poate fi la fel de actual și incitant azi, precum era cel cântat cândva de Miles Davis, Dizzy Gillespie, Bud Powell sau John Coltrane.

Dem Ones a fost înregistrat live, numai cu echipament analog, într-o singură zi, în Mark Ronson’s Zeling Studio, pentru Gearbox Records. Inovator și retro în același timp, albumul de debut al englezilor a obținut importantul premiu MOBO pentru Best Jazz Act, precum și nominalizări pentru Breakthrough Act și Jazz Act of The Year, la Jazz FM Awards 2016.

Binker and Moses

Pe 2 iunie 2017 Binker & Moses își lansează pe dublu vinyl cel de-al doilea album Journey to the Mountain of Forever. Ca și Dem Ones, și acesta a fost înregistrat în întregime live, direct într-un 1960’s Studer C37 1/4” tape machine, rezultând mai mult de 5 ore de muzică!  Journey to the Mountain of Forever este un album – poveste, în care călătorim alături de Binker & Moses într-un timp fantastic, pe un tărâm necunoscut, întâlnind în cale șamani, pe marele Besbunu, diverse triburi, monștri și personaje a căror lume fără limite ne atrage prin ritualuri, elixire și muzică.

Pe 19 iunie la Jazz Nouveau în Control Club ne convingem că show-urile britanicilor sunt întotdeauna un exemplu de muzicalitate extremă, atât de reușite și complete, încât uiți cu ușurință că nu asculți o formație întreagă, ci doar un duo, saxofon tenor – tobe, Binker & Moses.

Biletele costă 35 de lei și se pot cumpăra online pe www.eventbook.ro

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizată de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

Time

(Monday) 20:00

Location

Control Club / Sala Berlin

4, Constantin Mille St., Bucharest

Tickets

Buy Tickets

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

X