Proiectul belgian la granița fină dintre post-punk & new wave, stiluri aflate într-un proaspăt și înțepător post-post-revival, Whispering Sons vor ajunge la noi pentru o seară difuz sensibilă în acorduri aspre. Iată trei cântece care dovedesc asta.

Wall

Primul EP al belgienilor, Endless Party, apărea într-un 2015 când lumea muzicală se împărțea, în mare, între Kendrick Lamar și Tame Impala. Firesc, de la Interpol către Arctic Monkeys, gașca post-punk revival bătea de mulți ani în retragere. În golul rămas, genul se întorcea la origini, iar despre Whispering Sons se vorbea deseori în paradigma „Dacă Ian Curtis ar fi fost femeie, atunci ar fi fost Fenne Kuppens”.

Alone

Trei ani mai târziu apărea și discul de debut, Image, iar de-acolo nu putem ignora cel mai aprig & exhaustiv, dar și popular, single, unul la limita dintre post-punk și new wave. Bass asfixiant, riff-uri ascuțite, memorabile, și acea voce androgină vehementă, care repetă frustrant: „They move so slowly when they’re not afraid / I just keep moving at a different rate.”

Hollow

„This is the dead land / This is the mad land / And life is very long / When you’re stuck in existence”. Poate cea mai clarobscură, post-apocaliptică declarație a trupei, un cântec în nuanțe The Cure meets Nick Cave în care oamenii sunt legați la ochi și la gură într-un peisaj pe care nu-l înțeleg.

//

Whispering Sons ajung la noi Duminică, 24 Noiembrie.
RSVP + Tickets

Share This