Între krautrock, psychedelic rock și, mai nou, techno, duoul Föllakzoid e unul dintre cele intrigante de pe continentul sud-american. Iată trei motive care pot susține treaba asta.

El Humo

Zece ani au trecut de la primul material al sud-americanilor, un EP autointitulat care strângea șase cântece fără compromisuri: space & psychedelic rock pur, mistic rotunjit cu farmecul limbii native. De pe el, cea mai iute e, în traducere, „Fumul”, care crește în intensitate și învăluie precum o gașcă de vrăjitoare focul de tabără.

Rivers

De pe al doilea LP al lor, intitulat simplu II, în același timp debutul la respectabila casă de discuri Sacred Bones (vezi Amen Dunes, Jenny Hval sau Moon Duo), ascultăm o excursie la viteză de croazieră, aproape opt minute cu nuanțe cosmice și un jam session imaginar între riff-urile solitare și synth-urile largi care pare să țină la infinit.

III

Spre deosebire de albumele anterioare, care au fost înregistrate dintr-o bucată, cu toți instrumentiștii laolaltă, discul lansat anul ăsta, I, încearcă o nouă abordare deconstructivistă: timp de trei luni, au fost realizate peste 60 de înregistrări izolate ale partiturilor de chitară, percuție, bas, sintetizator și voce. Ascultăm ultimul cântec de pe disc.

//

Föllakzoid ajung la noi Miercuri, 16 Octombrie. În deschidere vom asculta proiectul experimental francez Cantenac Dagar.
RSVP / Bilete

Share This