Art-rockerii existențialiști canadieni au spus despre muzica lor că e despre „alchimia sublimă dintre idealism și conflict”. Fără îndoială, plăcerea pentru contrastul dintre zgomot și emoție e necesară atunci când îi ascultăm. Iată trei cântece în acest sens.

Armed For Peace

Primul cântec de pe primul album, Zeroes QC, scos într-un 2010 când muzica rock sărea gardul spre progressive și psychedelic (rememorăm albumele unor Vampire Weekend, Yeasayer, Tame Impala, Thee Oh Sees sau LCD Soundsystem), e corpolent electronic, cu bass care l-ar face atent și pe Trent Reznor, apoi detonat într-un solo dens de chitară și vocea potent-androgină a lui Ben Shemie. Un început redutabil.

2020

Au trecut șase ani de la al doilea disc, Images Du Futur, scos la aceeași consistentă casă de discuri Secretly Canadian, dar mai e doar un an până în 2020. Așa că reascultăm exercițiul în krautrock & post-rock făcut franjuri, cu nuanțe apăsate de blues. Un amestec izbitor.

Watch You, Watch Me

Greu de ales una singură de pe proaspătul album scos anul trecut, Felt, o explorare spre trecut, către lejeritatea primul disc, dar mai ales către synth-urile și tobele futuriste ale deceniilor pre-90. Dar, cea care iese în evidență e această supernovă halucinogenă, „brutalistă și emotivă în același timp” (cum scrie Andrew Flanagan în NPR).

//

Suuns ajung la noi Sâmbătă, 13 Aprilie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This