Jasmine Golestaneh și Eddie Cooper au scos primul lor album, Services, în 2015, unde găsim două dintre single-uri importante ale trupei, „Eyes Wide Wider” și „Hell Hotline” (ambele produse de Damian Taylor, care a mai lucrat cu Bjork – aici am ales însă alt cântec important), iar al doilea, Junkspace, în toamna anului trecut, album concept, omagiu adus arhitectului Rem Koolhaas. Iată cel puțin trei motive să-i vezi Sâmbătă.

Strange Harvest

Primul cântec de pe albumul de debut, Services, scos în iarna lui 2015, oferă privirea de ansamblu asupra duoului, prin amestecul insistent, mecanic și melancolic între cold wave, shoegaze și electronica, cu o subtilă trimitere din synth la Poker Face, dar mai ales prin polivalența vocii lui Jasmine Golestaneh, care urcă și coboară, rollercoaster emoțional.

Further

Doi ani mai târziu, Tempers scoteau EP-ul Fundamental Fantasy, care conține, în mare parte, cântece improvizate, dar și un remix din partea lui Joakim. Despre „Further”, Jasmine spune că e despre „masochismul de a-ți dori ceea ce nu poți să ai”. De fapt, tot discul, mai sensibil decât precedentul material, poate fi despre iluzii, fie ele romantice, fie morale sau materiale.

Escalator

Toamna trecută apărea albumul concept Junkspace, a cărui găselniță e arhitectura olandezului Rem Koolhaas, unul dintre cei mai importanți arhitecți, teoreticieni și urbaniști ai generației sale (revista Time îl include în 2008 în lista celor mai influenți 100 de oameni). Mai orientat către synthpop și mai degrabă în afara zonei lor de confort, discul include și hipno-dansanta Escalator, exercițiu molipsitor în nu-disco.

//

Tempers ajung la noi Sâmbătă, 16 Februarie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This