Apreciat în cercuri relativ restrânse, dar deloc complementare muzical, suedezul Axel Willner e unul dintre acei (poate puțini) producători de muzică electronică cu salturi dincolo de teritorii predefinite. Îl cunoaștem mai bine prin trei track-uri care ies în evidență din discografia sa.

Over The Ice

Cel mai probabil cea mai recognoscibilă bucată a sa, „Over The Ice” deschide albumul de debut scos în 2007 la Kompakt, From Here We Go Sublime, unul apreciat de critică pentru compoziția corectă & minimalistă, dar în același timp sublimă datorită eficienței texturilor captivante, și comparat cu realizările unor Boards of Canada sau James Holden.

Burned Out

În 2011 apărea al treilea album al suedezului, Looping State of Mind, care, după cum sugerează și titlul, propăvăduiește același cerc aparent închis în jurul unui techno ambiental, dar care nu poate fi neapărat îndesat într-un singur borcan. Cântecul ăsta e dovada vie: voci indie folk, chitară cu reverb cald și percuție acustică.

Made Of Steel. Made of Stone

Ajungem și în prezent, la proaspătul album Infinite Moment, scos toamna trecută, și primul track vag rememorare „Over The Ice”, datorită sintetizatorului care poate fi confundat cu o voce fantomatică. De asemenea, poate cel mai intens build-up dintre cântecele sale, „Made of Steel. Made of Stone” deschide un nou, dar mai vechi, voiaj în melancolie digitală.

//

The Field ajunge la noi Sâmbătă, 19 Ianuarie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This