Muzica suedeză nu mai are nevoie de nicio prezentare. Știm cu toții că, indiferent de gen, ce vine de-acolo are un sound aparte, dulce amărui sau frisonant în același timp. Dacă ne gândim la „Young Folks”, nici trioul din Stockholm nu mai are nevoie de nicio prezentare. Mai avem însă alte trei propuneri.

„Start To Melt” // Al treilea album al suedezilor e și cel care le-a adus cele mai bune recenzii și cele mai multe ascultări. Writers’s Block e o colecție de indie pop melancolic, construit în jurul entuziasmului, dar și nesiguranței, un omagiu adus rock-ului alternativ nouăzecist. „Start To Melt” e una dintre cele mai închegate, un exercițiu dream pop (întâmplarea face că Beach House scoteau în același an discul de debut) simplu, corect și eficient.

//

„I Know You Don’t Love Me” //  După un disc experimental și lansat mai degrabă cu circuit închis, aproape în întregime instrumental, în 2011 ieșea Gimme Some, iar PB&J reveneau la ce știu mai bine să facă: rock solar, naiv, piperat cu atitudine vintage. Ultimul cântec de pe disc e molipsitor, dominat de ritmul krautrock, riff-ul de chitară psihedelic și vocea cu distors.

//

„What You Talking About?” // Al șaptelea album al suedezilor, Breakin’ Point, scos acum doi ani, a strâns laolaltă o gașcă de producători respectabili și poate cele mai bine produse cântece ale lor. E și cazul acesteia, jucăușă și ideală pentru playlist-ul de party sau deschiderea ori închiderea unui concert de festival. Refren molipsitor, ritm aproape de ABBA (trupă despre care Peter Morén spunea la un moment dat că a fost inspirație importantă pentru album), dar în același timp substrat new wave. Una dintre cele mai bine executate ale lor.

//

Peter, Bjorn & John ajung la noi Sâmbătă, 6 Octombrie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This