Trupa londoneză despre care Clash, The Guardian sau NME au scris cu entuziasm în parametrii noului post-punk revival pe stil The Horrors sau The Drums are trei albume și un meșteșug tot mai rafinat care adună la un loc krautrock, shoegaze, post-punk și drone.

Găsită pe albumul cu același nume scos în 2013, „Join the Dots are un intro de aproape două minute la tobe, bas și clape care tachinează. Apoi, brusc: „Throwing questions at my wall, Hold back answers, Watch the minute hand move ‘round, Feels like hours”. Încă o pauză, de data asta cu basul în prim-plan, înainte de furtună, iar în a doua jumătate devine hipnotică, un echilibru atent executat între zgomot și melodie.

//

„Fast Silver e la celălalt capăt: mid-tempo, chitară mai degrabă rock’n’roll, compoziții captivant șaptezeciste la clape și ambiții pop (mai exact, acid pop). De durată și ea, având peste șase minunte, o găsim pe discul scos acum doi ani, Clear Shot – a fost de asemenea și primul single.

//

De pe același Clear Shot, „Dream Orchestrator” e încă o dovadă a stilului lor expansiv: ritm optimist, sintetizator exuberant și o sprânceană ridicată către Britpopul nouăzecist și motivele adolescentine, dar și către muzica electronică, băieții fiind fani acid house sau Roman Fluegel, printre altele.

//

TOY cântă la noi miercuri, 9 mai. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This