Versatilul Andrew Hogge, omul din spatele casei de discuri ESP Institute și, mai întâi de toate, al unuia dintre cele mai respectabile și incitante arhive de muzici fine (vezi fostul său blog), remixează destul de rar, dar merită așteptarea. Am ales trei care-ți bucură urechile.

„Mexico”, de la Sammy Barbot // Primul release Black Disco, casa de discuri dedicată remixurilor disco fondată de omul nostru, număra trei track-uri: un remix la „Mars” a celor de la The Amazing Bingo Band realizat de Nitedog și alte două ale lui Lovefingers la „1984” a lui John Martyn și la „Mexico” a lui Sammy Barbot. Toate trei de pus la colecție.

//

„El Mar Y La Luna”, de la The Project Club // Remixul realizat pentru un track apărut la o altă casă de discuri de urmărit & scotocit prin arhive, Is It Balearic? (dacă nu, măcar dublul disc scos acum doi ani cu ocazia aniversării de 10 ani) deconstruiește originalul, păstrând chitara și tobele tropicale și adăugând un bas continuu-psihedelic.

//

„Oh, Baby”, de la LCD Soundsystem // Al treilea remix e unul proaspăt scos în august la piesa care se găsește pe American Dream, al patrulea album al trupei americane. În două variante, una cu voce și cealaltă dub, propunerea lui Hogge e mai aproape de Chicago house, progresivă și care cochetează cu așa-zisul stil epic: tensionată, repetitivă și cu straturi subtile & psihedelice de synth și pian.

//

Lovefingers ajunge la noi Vineri, 28 septembrie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This