Prospături: art-pop optzecist de la Jenny Hval, synth-pop de stadion de la CHVRCHES, iar altul de dormitor de la Gang Gang Dance, R&B alternativ de la Empress Of și dark wave de la Cold Cave.

„Spells”, de la Jenny Hval // Trecând de la goth la folk experimental și art-pop, norvegiana Jenny Hval e una dintre compozitoarele care pot fi gingașe, dar și aspre deopotrivă, atacând deseori tematici complexe, de la sexualitate la feminism. Proaspătul The Long Sleep, primul EP din carieră, iese pe 25 mai, iar de-acolo ne-a oferit să ascultăm o baladă la tempo redus, cu feeling optzecist și dominată de saxofon și discreția pianului.

„Miracle”, de la CHVRCHES // Trioul scoțian de synth-pop se întoarce cu al treilea album, Love Is Dead, iar proaspătul single e o revenire la formă & conținut: fără exagerări vocale din partea lui Lauren Mayberry și cu refren așezat, scufundat în sintetizatoare sci-fi și beaturi generoase.

„Trust me baby” și „In dreams”, de la Empress Of

Lorely Rodriguez a atras atenția în 2015 cu primul ei album, Me, o colecție molipsitoare de exerciții în R&B alternativ și synth-pop, așa că așteptările-s destul de mari cu privire la un viitor LP. Deocamdată, ne bucurăm de două single-uri tributare noului R&B și indie pop, cântate atât în engleză, cât și în limba spaniolă.

„You & Me & Infinity”, de la Cold Cave // Trupa newyorkeză, trecută și pe la noi anul trecut, a pus la cale un EP cu patru cântece existențialist-romantice, iar ăsta e al doilea dintre ele, după „Glory”. Synth-pop tăiat la milimetru, dark wave perfect dansant.

„Lotus”, de la Gang Gang Dance // Șapte ani au trecut de la Eye Contact, albumul găștii experimentale din Manhattan pe care Pitchfork sau The Guardian îl selectau printre cele mai bune ale acelui an. Paradigma către exerciții ceva mai melodioase în neo-psychedelia începută atunci continuă parcă și mai insistent cu acest nou single – poate cel mai potolit și suav cântec al lor. Noul album, Kazuashita, iese în iunie.

Share This