5 cântece care ne-au plăcut săptămâna asta (08)

by | May 25, 2018 | News

Prospături: indie pop de la francezii Phoenix și Astronauts, etc., dream pop proaspăt de la Barrie, autoreflexie de la James Blake și un tribut adus celor care duc greul în Puerto Rico.

„Role Model”, de Phoenix // Videoul cântecului care se găsește pe al șaselea album al francezilor e construit în jurul unor filmări de arhivă realizate de Helmut Newton, celebrul fotograf de modă (și nu numai). Ocazie perfectă să redescoperim o bucată optzecisto-solară potrivită oricând în playlistul de concediu sau terasă.

„Pa’lante”, de Hurray For The Riff Raff // Anul trecut, trupa din New Orleans, condusă de puertoricana Alynda Segarra, a scos The Navigator, un album care într-un fel sau altul orbitează în jurul acestui cântec, o baladă folk a cărei forță stă în versuri și vocea răpitoare și, mai nou, în videoul regizat de Kristian Mercado Figueroa, în care personaje principale sunt Mela Murder (din The Florida Project) și Kareem Savinon.

„Don’t Miss It”, de James Blake (foto) // „The world has shut me out, If I give everything I’ll lose everything”, așa începe noul single al britanicului, realizat împreună cu Dominic Maker de la Mount Kimbie, urmărind traseul auster & decepționat și cu substrat socio-politic parcă tot mai hașurat în ultima vreme.

„Tal Uno”, de Barrie // Una dintre trupele proaspete de urmărit, Barrie există de aproape un an și două single-uri, iar cei cinci membri vin din mai multe colțuri ale planetei: Statele Unite (Baltimore, Boston și New York), Marea Britanie și Brazila. Muzica e dream pop melancolic, corect și, deși cum am mai auzit, molipsitor.

„The Border”, de Astronauts, etc. // Prieteni vechi, Anthony Ferraro, care scoate muzici în zona indie și synth pop încă din 2010 (vezi seducătorul Supermelodic Pulp, spre exemplu) și Chaz Bundick, aka Toro Y Moi, au lucrat la încă un cântec, proaspăta „The Border”, o delicatesă cu mult substrat soul, de data asta – să fie primit, Chaz.

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

Share This