Prospături: neo-soul molipsitor de la The Internet, folk melancolic de la Father John Misty, indie pop piperat cu saxofon de la Jenny Hval, flamenco pe stil nou de la Rosalia și încă un single proaspăt de la Gorillaz.

„Come Over”, de la The Internet // Gașca neo-soul ne oferă încă un single de pe al doilea album ce urmează să fie lansat pe 20 iulie, o nouă delicatesă dansantă și sexy („Don’t turn me down babe, We can play Simon Says, Or watch TV in bed, Wake with the sunrise, Sleep in it’s alright, Ain’t even gotta sex”).

//

„Please Don’t Die”, de la Father John Misty // Mixul între nostalgie și sarcasm al lui Josh Tillman („One more wasted morning, When I could be holding you, To my side, somebody stop this joyless joy ride, I’m feeling older than my thirty-five years”) e unul dintre (multele) motive pentru care vom asculta cu atenție & nerăbdare noul disc al său, God’s Favorite Customer, lansat săptămâna asta, la a cărui producție a colaborat și cu Jonathan Rado de la Foxygen.

//

„Spells”, de la Jenny Hval // „You are your own disco ball hovering above you like, A comforting reminder that not even you belong to”, așa începe cântecul piperat cu synth și saxofon optzeciste al norvegianei care experimentează în zona pop încă din 2011 și care pe 25 mai a scos The Long Sleep, unul dintre EP-urile de păstrat anul ăsta.

//

„Humility”, de la Gorillaz // Aflați într-un puseu de creație și foarte interesați de situația socio-politică actuală, Gorillaz pregătesc încă un album după Humanz, scos anul trecut. Noul single e o colaborare cu chitaristul de jazz George Benson, dar și cu Jack Black pentru filmarea videoului. De ascultat și celălalt release, instrumentala cu iz franțuzesc „Lake Zurich”.

//

„Malamente”, de la Rosalia // Artista născută la Barcelona a scos anul trecut primul ei album, Los Angeles, un tribut adus muzicii flamenco. Anul ăsta însă experimentează, iar primul single de pe un viitor disc produs alături de Pablo Díaz-Reixa a.k.a. El Guincho (cunoscut și pentru colaborarea cu Bad Gyal) face pasul către hip-hop.

Share This