Prospături: noi forme al muzicii pop de la italianca Sofia Gallotti și sud-africana Chelsea Jade, rock & roll ca la carte de la Jon Spencer, grime tropical de la Girl Unit și Kelela, dar și neo-soul de la Anthony Ferraro.

„Queen”, de la L I M // Proiectul A/V al italiencei Sofia Gallotti, care deconstruiește suav ambient, funk, techno și trip-hop, e poate descoperirea săptămânii. Ascultăm și ne bucurăm de noul ei single și recomandăm o ascultare a discului Higher Living, scos la Tempesta International, un label de asemenea de urmărit.

//

„Do the Trash Can”, de la Jon Spencer // Unul dintre veteranii scenei underground de rock & roll a anilor ’80, membru al unor trupe precum Pussy Galore sau Boss Hog, Jon Spencer a ajuns la ai săi peste 50 de ani să debuteze ca artist solo (vezi totuși și Jon Spencer Blues Explosion) cu Spencer Sings The Hits!, iar cântecul ăsta promite un disc de rock psihotic făcut ca la carte.

//

„The Room”, de la Astronauts, Etc. // Anthony Ferraro, pe lângă colaborarea strânsă pe care o are cu Toro y Moi în timpul turneelor, fiind omul din spatele clapelor, are de câțiva ani un proiect personal care se joacă melancolic în zone precum neo-soul, dar și lounge. Noul său LP, Living in Symbol, iese în iulie, iar acest single proaspăt ne aduce destul de mult aminte de Erlend Øye.

//

„Laugh It Off”, de la Chelsea Jade // Sud-africana care trăiește în Noua Zeelandă (și care a scris cântece, printre alții, și pentru The Chainsmokers) a atras mai întâi atenția în primăvara anului trecut cu „Life of the Party”. Păstrează paradigma pop cu substrat neo-soul & balearic disco și cu acest cântec care ne tachinează în așteptarea albumului de debut, Personal Best, care iese în iulie.

//

„WYWD” (Girl Unit remix), de la Kelela // Cotim către vibe-uri tropicale cu remixul în cheie post-RNB realizat de Philip Gamble la cântecul deja bincunoscutei Kelela, de altfel „colegă” de label (Night Slugs probabil nu mai necesită nicio prezentare celor care urmăresc zona grime și two-step a muzicii electronice).

Share This