Prospături: hip-hop mohorât de la Jay Rock, synth-pop seducător de la St. Vincent, folk poetic de la Amen Dunes, jazz pe stil urban de la Kamasi Washington și ambient nouăzecist de la Suicideyear.

„OSOM”, de la Jay Rock feat. J. Cole // Abreviere la „Outta Sight, Outta Mind”, noul single al rapperului din gașca Top Dawg vorbește despre singurătate, schimbare și trădare, la pachet cu un video regizat de Dave Free (nimeni altul decât managerul lui Kendrick Lamar) în care cei doi trebuie să suporte consecințele unui jaf nereușit.

//

„Fast Slow Disco”, de la St. Vincent // A doua variantă la cântecul „Slow Disco”, de pe recentul album Masseduction, merita și un video. Și cum altfel decât unul îndrăzneț și senzual, regizat de Zev Deans, în care Annie Clark e singura femeie într-un club gay plin cu bărbați care dansează pasional.

//

„Believe”, de la Amen Dunes // De pe unul dintre albumele remarcabile ale acestui an, sensibilul & durerosul Freedom scos de Damon McMahon într-o perioadă când mama lui a fost diagnosticată cu cancer în fază terminală: „Radio’s on and they’re playing my song, Back in 1992, Things were simpler baby, you hear everyone say, But don’t make it true.”

//

„Days Forever”, de la Suicideyear feat. Georgia // Puștiul din Louisiana care la 19 ani semna cu Software Recording Co., casa de discuri a lui Daniel Lopatin, pregătește albumul Color The Weather, iar primul single e o colaborare cu londoneza Georgia, un cântec poate surprinzător de melancolic.

//

„Street Fighter Mas”, de la Kamasi Washington // Saxofonistul care trece seducător de la jazz către hip-hop e într-o perioadă ultra-productivă: după unul dintre cele mai apreciate albume ale lui 2017, Harmony of Difference, săptămâna asta a lansat încă un disc, Heaven and Earth, iar noul video continuă paradigma post-modernă setată de regizorul AG Rojas.

Share This