Prospături: tech-noir de la Liars, indie pop cu influențe jazz de la Mr. Twin Sister, psihedelie sud-americană & orientală de la Futuropaco și noi expresii funk de la Ava Luna și Rome Fortune.

„No Now Not Your Face” și „Liquorice”, de la Liars // La scurt timp după lansarea albumului Mess, în 2014, Angus Andrew s-a ocupat de coloana sonoră a filmului 1/1, debutul în lungmetraj al lui Jeremy Phillips (cunoscut pentru realizarea scenariului la Dig Two Graves). Preconizăm încă un disc încordat virat către tech-noir de pus la colecție după Good Time.

//

„Jaipur”, de la Mr. Twin Sister // Grupul din Long Island a fost de la bun început greu de încadrat, făcând echilibristică între indie pop, techno, disco și funk. Noul single e iarăși surprinzător, completând baza electronică cu jazz și câteva ecouri, bineînțeles, indiene.

//

„La Torre Cade”, de la Futuropaco // Justin Pinkerton, toboșarul celor de la Golden Void, debutează cu primele două single-uri la El Paraiso, label dedicat zonei psihedelice. Cu nuanțe dintre cele mai fine, de la Italo horror la krautrock, plus pedale fuzz. Coardele sunt bineînțeles orientale, orgile asemenea, iar discul lui Pinkerton promite să fie una dintre raritățile de păstrat ale anului.

//

„Deli Run”, de la Ava Luna // Trupa din Brooklyn a atras atenția criticilor cu Infinite House, albumul scos în 2015, considerat o reușită datorită mixului atent finisat între rock alternativ, funk și jazz. Proaspătul cântec însă e mai puțin rock și mai mult funk & new wave, molipsitor și dedicat party-urilor de apartament newyorkeze.

//

„Hoodrich Disco”, de la Rome Fortune (foto) // Versatilul rapper din Atlanta, care a colaborat în trecut cu Four Tet sau Jacques Greene, a scos o bucată proaspătă produsă de Toro Y Moi (nici cu acesta nu se află la prima întâlnire, vezi „Pitch Black”), o văratică scufundată în funk numai bună pentru nopțile la lumina unui glob disco.

Share This