Prospături: folk psihedelic de la Cornelia Murr, dream pop optzecist de la Wild Nothing, reggae și dub în chei industriale de la Miss Red, o re-editare al unuia dintre cele mai apreciate albume disco africane și spoken word pus pe substraturi trip-hop de la DJ Khalab.

„Cicada”, de la Cornelia Murr // Deși cântă de câțiva ani buni, londoneza relocată la Los Angeles abia anul acesta a scos primul LP, Lake Tear of the Clouds, iar noul ei single e poate și cel mai intrigant de-acolo, ieșind din paradigma lentă & folkistă și plusând cu layere electro-psihedelice șaptezeciste.

//

„Partners in Motion”, de la Wild Nothing // Proiectul dream-pop al americanului Jack Tatum a ajuns la al patrulea disc, Indigo, pregătit de lansare în ultima zi a lunii august. Recent am ascultat al doilea single, după „Letting Go”, o optzecistă ca la carte: refren senzual, synth-uri sci-fi, calde, și un strop de saxofon hipnotic.

//

„Dagga”, de la Miss Red (foto) // Acum vreo șapte ani, israeliana Sharon Stern îi fura microfonul lui Kevin Martin aka The Bug pe scena unui club din Tel Aviv. A fost dragoste la prima vedere, iar din colaborarea de durată a ieșit și primul disc al lui Sharon aka Miss Red, numitul K.O., o colecție de dancehall și reggae reinterpretate prin prisme industrialo-electronice. De pe el, „Dagga” e primul single.

//

„Disco Dancer” (reissue), de la Kiki Gyan // E vorba despre prima re-editare a albumului Feeling So Good, scos de muzicianul ghanez la sfârșitul anilor ’70. De pe el, ascultăm încă o dată cel mai celebru single al său și profităm de ocazie să completăm colecția cu acest disc de referință în muzica disco.

//

„Black Noise”, de la DJ Khalab feat. Tenesha The Wordsmith // Italianul Raffaele Costantino a pornit explorările în lumea afro-futuristă acum câțiva ani cu seria de petreceri Afrodisia, unde au ajuns, printre alții, nume precum Mulatu Astatke, Peter Solo sau Baba Sissoko. Cu cel din urmă s-a împrietenit și a început o colaborare de lungă durată – fructul acesteia e albumul Khalab & Baba, scos în 2015. Alți apropiați ar mai fi Mo Kolours sau Ninos du Brasil – în cazul ăsta, vezi Beat Tape, mixtape apărut în același an. Vara asta, Costantino ne oferă al doilea LP al său, Black Noise 2084, iar piesa care dă titlul albumului e o colaborare spoken word cu Tenesha The Wordsmith.

Share This