5 cântece care ne-au plăcut săptămâna asta (14)

by | Jul 20, 2018 | News

Prospături: folk psihedelic de la Cornelia Murr, dream pop optzecist de la Wild Nothing, reggae și dub în chei industriale de la Miss Red, o re-editare al unuia dintre cele mai apreciate albume disco africane și spoken word pus pe substraturi trip-hop de la DJ Khalab.

„Cicada”, de la Cornelia Murr // Deși cântă de câțiva ani buni, londoneza relocată la Los Angeles abia anul acesta a scos primul LP, Lake Tear of the Clouds, iar noul ei single e poate și cel mai intrigant de-acolo, ieșind din paradigma lentă & folkistă și plusând cu layere electro-psihedelice șaptezeciste.

//

„Partners in Motion”, de la Wild Nothing // Proiectul dream-pop al americanului Jack Tatum a ajuns la al patrulea disc, Indigo, pregătit de lansare în ultima zi a lunii august. Recent am ascultat al doilea single, după „Letting Go”, o optzecistă ca la carte: refren senzual, synth-uri sci-fi, calde, și un strop de saxofon hipnotic.

//

„Dagga”, de la Miss Red (foto) // Acum vreo șapte ani, israeliana Sharon Stern îi fura microfonul lui Kevin Martin aka The Bug pe scena unui club din Tel Aviv. A fost dragoste la prima vedere, iar din colaborarea de durată a ieșit și primul disc al lui Sharon aka Miss Red, numitul K.O., o colecție de dancehall și reggae reinterpretate prin prisme industrialo-electronice. De pe el, „Dagga” e primul single.

//

„Disco Dancer” (reissue), de la Kiki Gyan // E vorba despre prima re-editare a albumului Feeling So Good, scos de muzicianul ghanez la sfârșitul anilor ’70. De pe el, ascultăm încă o dată cel mai celebru single al său și profităm de ocazie să completăm colecția cu acest disc de referință în muzica disco.

//

„Black Noise”, de la DJ Khalab feat. Tenesha The Wordsmith // Italianul Raffaele Costantino a pornit explorările în lumea afro-futuristă acum câțiva ani cu seria de petreceri Afrodisia, unde au ajuns, printre alții, nume precum Mulatu Astatke, Peter Solo sau Baba Sissoko. Cu cel din urmă s-a împrietenit și a început o colaborare de lungă durată – fructul acesteia e albumul Khalab & Baba, scos în 2015. Alți apropiați ar mai fi Mo Kolours sau Ninos du Brasil – în cazul ăsta, vezi Beat Tape, mixtape apărut în același an. Vara asta, Costantino ne oferă al doilea LP al său, Black Noise 2084, iar piesa care dă titlul albumului e o colaborare spoken word cu Tenesha The Wordsmith.

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

Share This