Prospături: rap domol de la Tyler, the Creator, synth-pop obscur-melancolic de la Still Corners, altul new romantic de la Part Time, electro balearic de la Benoit B și o compilație cu muzici din Sudan.

„See You Again”, de la Tyler, the Creator // Piesa scrisă inițial pentru Zayn avea să apară în cele din urmă pe albumul scos anul trecut de rapperul californian, Flower Boy. Săptămâna asta i-a dedicat și un video, în care Kali Uchis joacă rolul „iubitei din vis”, Da, vorbim despre un cântec de dragoste, doar că twist-ul vine la refren: „Can I get a kiss? And can you make it last forever? I said I’m ’bout to go to war / And I don’t know if I’ma see you again”, acel război fiind de fapt realitatea. Trivia: Tyler a recunoscut într-un interviu că e piesa lui preferată de pe LP.

//

„The Photograph”, de la Still Corners // Duoul obscur-melancolic de synth-pop ajunge la noi pe 20 noiembrie, dar mai întâi ne bucurăm de acest al doilea single, o baladă scufundată în sintetizatoare sci-fi nostalgice, și de proaspătul album Slow Air, care iese pe 17, luna asta.

//

„Igd Allooli”, de la Saied Khalifa // În urma unei lovituri de stat, Sudanul trecea abrupt la o guvernare anti-democratică, cu fundamente religioase și ultra-naționaliste. Compilația Two Niles to Sing a Melody: The Violins & Synths of Sudan face un arc peste timp și strânge la un loc muzici din deceniile precedente, de la cea șaptezecistă piperată cu vioară și acordeon, cea cu instrumente electronice realizată în anii ’80 , dar și cea creată în exil după 1990.

//

„Vague à l’Âme”, de la Benoit B // Fondatorul casei de discuri pariziene Banlieue surprinde de fiecare dată prin simplitatea, dar profunzimea muzicii sale, fie că vorbim despre techno sau, mai nou, balearic. Dar nu orice fel de balearic, ci unul cu influențe Detroit, spoken word lituanian, referințe electro-pop japoneze, dar și jungle britanic. Recomandăm întregul EP, care poartă numele acestei piese.

//

„I Can Treat You Better”, de la Part Time feat. Ariel Pink // David Speck pregătește de lansare al șaselea său album, Spell #6, iar primul single e o colaborare cu domnul Rosenberg, unul dintre părinții deconstrucției mai mult sau mai puțin satirice a muzicii pop. Firește, ce auzim poartă mai degrabă amprenta new romantic atât de îndrăgită și corect executată a lui Speck.

Share This