Prospături: Actress lansează label și LP, folk 3.0 & auster de la Mothers, Childish Gambino o „dă la pace”, tropical sintetic de la DJ Koze și o imersie în baroc & melancolie de la Thom Yorke.

„AI Paint”, de la Young Paint // Darren J. Cunningham, a.k.a. Actress, continuă expansiunea sonoră cu un proiect, Young Paint, dar și un label, Werk__Ltd, abia scoase din vitrină. LP-ul autointitulat va fi lansat pe 13 octombrie în timpul unui show live la clubul londonez Unit 8. Conceptual, albumul se învârte în jurul inteligenței artificiale, iar din punct de vedere compoizițional ne putem aștepta la orice. Sau poate doar la exerciții deconstructive & emotive în garage sau trip-hop, cum e cazul primului single.

//

„Beauty Routine”, de la Mothers // Trupa din Athens, Georgia, care acum doi ani scotea unul dintre albumele apreciate ale anului de către critica muzicală, When You Walk a Long Distance You Are Tired, pregătesc al doilea LP, Render Another Ugly Method, despre care putem spune, după ce-am ascultat primele două single-uri (vezi și „Blame Kit”) că va merge mai departe decât acel indie rock drăgălaș din 2016 cu care ne-au atras atenția.

//

„Feels Like Summer”, de la Childish Gambino // Greu de trecut cu vederea, noul video al lui Donald Glover e un mesaj sublim de naiv: o plimbare pe o străduță de suburbie unde rapperi celebri spală mașina (Will Smith), se cațără în copaci (Azealia Banks) sau se distrează cu tot felul de jocuri ale copilăriei (The Weeknd, ASAP Rocky sau Nicki Minaj) – totul pare mai degrabă o secvență tăiată din Atlanta. Complementar, mesajul e unul nostalgic: „Oh, I know you know that pain, I’m hopin’ that this world will change, But it just seems the same.”

//

„Hawaiian Souldier”, de la DJ Koze // Cu ocazia compilației Studio Barnhus Volym 1, scoasă de casa de discuri cu același nume din Stockholm, musai de ascultat integral (găsim noutăți de la John Talabot, Baba Stiltz, Axel Boman, Adrian Lux sau Kornél Kovács), DJ Koze a pregătit o nonșalantă la pas domol cu răsuciri sintetice, sample-uri tropicale și chitară care teleportează fără prea multă birocrație în Caraibe. Pardon, Hawaii.

//

„Suspirium”, de la Thom Yorke // Suspiria, filmul-cult din 1977 al regizorului italian Dario Argento, primește remake de la Luca Guadagnino (Call Me By Your Name), iar de coloana sonoră se ocupă Thom Yorke – câteva dintre bucăți se pot auzi pe trailer. Ce auzim promite o atmosferă depresivo-barocă și abstract melancolică, susținută în mare de pian și instrumente de suflat – curioși să ascultăm întreaga coloană sonoră.

Share This