Prospături: pop așa cum numai Robyn știe să facă, house alternativ de la Yaeji, electro ca pe vremuri de la The Chemical Brothers, rock post-modern de la Madeline Kenney și o compilație garantată de Gilles Peterson.

„Honey”, de la Robyn // Au trecut opt ani de la Body Talk, influentul album al suedezei, timp în care a avut de-a face cu depresia, a pierdut un prieten apropiat și, totuși, a găsit forță și pentru un EP cu Royksopp, Trust Me, scos acum doi ani. Săptămâna asta a venit vremea pentru primul single de pe albumul cu același nume care urmează să iasă în octombrie. Ne bucurăm de revenire, e una pe cât de așteptată, pe atât de sublimă.

//

„One More”, de la Yaeji // Primul cântec din 2018 (hey, cam târziu) al uneia dintre senzațiile ultimilor ani e cântat deja tradițional atât în limba engleză, cât și în coreeană, începe domol și melancolic, dar ajunge destul de repede la house și felul deosebit în care-l abordează.

//

„Free Yourself”, de la The Chemical Brothers // Duoul britanic nu se lasă și iată că după trei ani de la albumul Born in the Echoes, scos în 2015, ne oferă un single proaspăt, energic și aproape trance datorită vocii care ne îndeamnă „Free yourself, help to free me, free us, Free yourself, dance” și ne aduce aminte de cea a lui Karen Mulder pe „Age of Love”.

//

„Bad Idea”, de la Madeline Kenney // Născută la Seattle, Madeline a urmat o școală de dans, apoi alta de neuroștiință. A încercat o carieră chiar și în , dar în cele din urmă, cu ajutorul bunului prieten Chaz Bundick, s-a apucat de muzică. Și toamna asta scoate deja al doilea album, Perfect Shapes. Nonșalantă, dar în același timp cerebrală, cu o estetică post-modernă și aranjamente asemenea, îmbibate cu nostalgie, Kenney e una dintre vocile importante ale noului indie.

//

„Given”,  de la Elsa Hewitt // Pornită la inițiativa lui Gilles Peterson, casa de discuri Future Bubblers funcționează mai degrabă ca o comunitate, unde pe lângă faptul că se descoperă artiști proaspeți din zona alternativă, aceștia beneficiază și de ajutor, consiliere și tot ce mai are nevoie un tânăr. Compilația unde se găsește și bucata lui Elsa Hewitt strânge astfel laolaltă o serie de muzicieni diferiți, care merită toată atenția noastră în viitorul apropiat.

Share This