Nu e niciodată prea târziu să dai o fugă până-n Milan; e la o aruncătură de băț de București, iar low cost-urile sunt adesea tentante, dar de fapt unul din motivele principale pentru care e musai să ajungi este clubul Macao, unul din cele mai vii și spectaculoase cluburi din Milan, unde se întâmplă, printre multe altele, festivalul anual Saturnalia și evenimentele Dance Affliction.

De acestea din urmă este strâns legat și Arcangelo de Castris, unul din rezidenții milanezi care ne va vizita vinerea aceasta, 19 octombrie, în cadrul unui nou party din seria Rokolectiv x Control. Să fii sigur că vei dansa toată noaptea, line up-ul este completat de Ciarra Black (personaj emblematic pe scena din Brooklyn – fondatoarea label-ului No Tech – actualmente stabilită în Berlin), plus doi reprezentanți de seamă a scenei bucureștene: Hectic și Admina.

Arcangelo este unul dintre Djii rezidenți de la Macao, iar de-a lungul anilor și-a creat o reputație foarte bună în rândul selectorilor muzicali italieni. La club, Arcangelo construiește un univers muzical atipic, bazat pe o estetică a urâtului și a transformării în bizar, sau chiar grotesc. Seturile sale sunt lungi, uneori cu o tentă apocaliptică, eclectice și, mai ales, întotdeauna diferite unul de altul. Nu e de mirare că la un party la care pune Arcangelo e foarte probabil să experimentezi un melanj de techno, gabber, industrial și dark wave.

Chiar dacă este marginal, fiecare element din setul său este introdus în așa fel încât să fie sistematic relevant. Deși nu sună ca o declarație de intenție, Arcangelo oferă o cheie personală, o perspectivă care, la fel de nuanțată, parțial ambiguă, nu dorește să fie impusă, ci alternativă și integrală cu multe altele.

//

Nu-l rata pe Arcangelo vinerea aceasta la Control, în cadrul Rokolectiv x Control. If you come to Milan, please drop me a line.

Share This