AUDIO: Interviu cu Stereo MCs

by | Jan 13, 2015 | Interviuri

Membrii fondatori ai legendarului proiect muzical Stereo MCsRob Birch și Nick Hallam, vorbesc în cadrul unui interviu audio pentru Radio Control despre noile lor proiecte muzicale, ce viziune au acum asupra scenei muzicale, după peste 20 de ani de concerte și înregistrări, cum a apărut hit-ul ”Conected” și multe altele.

Interviul este disponibil mai jos:

Stereo MC’s au fost prima formație britanică ce a adus muzica hip-hop pe stadioane. Au rămas fideli conceptului original și au produs, de-a lungul anilor, propriul brand de hip-hop & dance, albume care s-au bucurat de un imens succes comercial și au schimbat scena muzicală europeană din ultimele decenii.

Trupa a luat ființă la mijlocul anilor ’80, când Nick Hallam și Rob Birch s-au mutat din Nottingham la Londra și au început să facă o muzică ce nu semăna deloc cu glam-ul și punk rock-ul pe care îl ascultaseră în tinerețe. Puternic influențați de hip-hop și urban music, cei doi au învățat singuri să creeze beat-uri și sample-uri, i-au recrutat pe Owen If la tobe și Cath Coffey la voce, au semnat cu prestigiosul label Island Records și, în doar câțiva ani, au reușit să ajungă pe a doua poziție a clasamentelor muzicale britanice cu albumul Connected.

Au cântat în turnee alături de U2, Peter Gabriel, Happy Mondays, Lenny Kravitz și alții, au fost headlineri la Glastonbury și au câștigat două Brit Awards într-o singură seară.

 

*autor: Dragoș Rusu / the-attic.net

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

Share This