În a doua jumătate a lunii Ianuarie ajung la noi nume importante ale scenei electronice, un proiect israelian care combină funk, jazz psihedelic și afrobeat, dar și un duo a căror muzică e deseori comparată cu cea a unor Massive Attack, Wild Beasts, Rhye sau chiar The Weeknd.

Nathan Joy (Vineri, 17 Ianuarie)

Nonconformist & versatil, fin & eclectic selecționer, cu seturi realizate pentru radiouri precum Raheem (Italia), Aire Libre (Mexic) sau Teder (Israel), producătorul & DJ-ul francez jonglează imprevizibil cu diverse nuanțe ale muzicii electronice, de la krautrock către italo sau deep house.

Anthony Parasole @ Maschine (Sâmbătă, 25 Ianuarie)

DJ-ul și producătorul din New York e unul dintre principalii responsabili cu așa-zisul revival al genului house creat post-2000 în jurul magazinului de discuri Halcyon și a casei de discuri Underground Quality, alături de Jus-Ed, Levon Vincent sau DJ Qu. „ Overall I don’t look at myself as a techno DJ or a house DJ. I like to look at DJ sets as though you’re painting this picture, and you should be able to hold a sonic voice”, mărturisește într-un interviu pentru Resident Advisor.

Liquid Saloon (Luni, 27 Ianuarie)

În primul concert din noul sezon Jazz Nouveau ne întâlnim cu proiectul israelian fondat de bateristul Amir Bresler (Avishai Cohen, Kutiman Orchestra), trompetistul Sefi Zisling (Funk’n’stein, The Ramirez Brothers) și Nomok-clape (A-WA, Gili Yalo) – grupul îi mai are alături pe basistul Elyasaf Bashari și chitaristul Roi Avivi. Aceștia vor prezenta albumul care poartă numele trupei, înregistrat la Raw Tapes Records pe parcursul a trei luni, un material molipsitor, care combină funk, jazz psihedelic și afrobeat.

Beacon (Joi, 30 Ianuarie) (foto)

Muzicienii Thomas Mullarney și Jacob Gossett din Brooklyn scoteau în regim propriu primul lor EP în toamna lui 2011. No Body a făcut senzație la vremea respectivă pe platforma Bandcamp, iar la scurt timp duoul Beacon era chemat la susținere în turneele unor consacrați precum Gold Panda sau Tycho. Între tensiune trip-hop și emoție R&B, muzica celor doi e deseori comparată cu cea a unor Massive Attack, Wild Beasts, Rhye sau chiar The Weeknd.

The Hacker (Vineri, 31 Ianuarie)

Al doilea episod din seria Groove Control se întâmplă alături de meșterul Michel Amato a.k.a. The Hacker (producător francez de electroclash și techno care a lucrat intens de-a lungul timpului cu Miss Kittin) și rezidenta clubului Berghain, Tama Sumo, plus ai noștri Alexandru Jijian, unul dintre cei mai vechi DJ de techno din scena locală, Dar Adal & 4142, doi „selecționeri” care merită toată atenția, pe val și într-o continuă evoluție.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.
Bonus! Braseria Berlin funcționează între 10-18. După miezul nopții, pizza la Alt Shift pentru întârziați!

Share This