Andrei, toboșarul de la Coven Clash, despre ticuri verbale, cea mai „vinovată plăcere” sau aplicația care lipsește speciei umane.

Ce-ai face acum, în loc să răspunzi la întrebările astea?
Aș prefera să fiu pe plajă la Sfântul Gheorghe, cu un pahar de gin tonic în mâna stângă și o carte de-a lui Paul Goma în cea dreaptă. Mai mult ca sigur ar fi ,,Bonifacia” sau poate ,,Arta refugii”.

Care a fost cel mai periculos lucru pe care l-ai făcut?
Cel mai periculos lucru pe care l-am făcut s-a petrecut în Ploiești, acum câțiva ani. Am intrat, împreună cu câțiva prieteni, pe terenul unei fabrici abandonate în căutarea de cadre faine pentru ceva poze. Știu că am fost fugăriți de paznici și o haită de șase câini, mai mult ca sigur înfometați după pulpele noastre.

Cu cine aveai postere în cameră?
Am avut postere cu Madonna, Linkin Park, Foo Fighters și Arctic Monkeys, dar să nu uit de cele cu personajele din Mad Men. După perioada posterelor am preferat să las pereții goi o perioadă. Apoi am ales să îi umplu cu bicicletele pe care le țin rezemate de zidurile albe ale apartamentului în care locuiesc acum.

Ai un tic verbal?
Hm… da. Tind să spun foarte des ,,man” sau ,,gen”. Înainte de etapa asta îmi plăcea să folosesc ticul cu ,,serios?!” sau ,,pe bune?”. E interesantă treaba asta cu ticurile verbale pentru că, într-un fel sau altul, eu le văd ca pe niște blocaje ale creierului sau pur și simplu un patinaj poetico-pueril al minții.

Cum te-ai îmbătat prima dată?
Dacă îmi aduc aminte bine cred că aveam 15 ani și eram la o petrecere de Revelion cu familia. Mi s-a dat o cupă de șampanie pentru ciocnirea tradițională. Am dat-o pe gât dintr-o singură înghițitură. Apoi mi s-a mai dat încă o cupă și cred că în vreo cinci minute eram deja wasted. Wow! Acum realizez. Prima dată când m-am îmbătat am făcut-o cu stil, pe șampanie.

#Nesemnații de astăzi sunt băieții de la Coven Clash.

Publicată de RADIO GUERRILLA pe Miercuri, 8 mai 2019

Cât de scump e prea scump?
Prea scump e atunci când utilitatea a ceea ce vrei tu să cumperi nu se justifică. De ce ai lua ceva de care n-ai nevoie de fapt? De ce ai plăti o sumă mare pentru un lucru sau un serviciu irelevant? În plus, prea scump poate să fie și un pui de labrador cu limba scoasă la mine în momentul în care îl mângâi frenetic. Heh!

Ce aplicație crezi că lipsește speciei umane?
Cred că oamenilor le lipsește aplicația aceea care să le spună să nu mai stea cu ochii în gadgeturi atât de mult. Cred că trăim prea mult în digital și prea puțin în real. Asta ne face să fim din ce în ce mai autiști și mai antisociali. Aș alege oricând o discuție face to face decât un dialog pe Messenger sau Whatsapp.

Ai putea spune despre tine că eşti un tip curajos?
M-ai blocat un pic aici… Pot să spun că-s curajos în momentele în care nu trebuie și prea puțin curajos în momentele în care contează. Curajul are două fețe, la fel ca și moneda de 50 de bani. Cap sau pajură?

Trei lucruri pe care ar trebui să știe să le facă orice bărbat.
Să știe să deschidă o ușă pentru o femeie. Am văzut prea multe faze în care mitocănia domină comportamentul bărbaților. Al doilea, să își asume întotdeauna ce alege să facă. Oare suntem captivi în neasumare? Eu cred că da. Iar al treilea: să știe să desfacă o bere cu bricheta. Eu nu pot să fac asta. Mă poate învăța și pe mine cineva?

Ai dansat vreodată pe „Despacito”?
Băi… fără rușine, da. Pe vremea când circulam prin țară, făcând niște event management. Știu că am dansat pe chestia aia la Poiana Brașov, la un party cu farmaciste.

Care e cea mai „vinovată plăcere a ta?
Cea mai vinovată plăcere e untul de arahide întins pe orice, dar nu pe oricine. E ceva cu produsul ăsta care mă face să o iau un pic razna…

Primii trei artiști favoriți.
Oho, greuț. Aș putea să înclin către ordinea asta: Queens of The Stone Age, Foals, Mac Miller.

La ce te gândeşti noaptea-n pat, înainte să adormi?
Pun capul pe pernă și mă gândesc dacă aș fi putut să fac lucrurile mai bine decât le-am făcut în ziua respectivă. Îmi mai trec prin minte diverse discuții purtate cu oamenii, dar și dacă i-am pus apă lui Kristie, planta mea de mentă.

//

Coven Clash ajung la noi Marți, 28 Mai.
RSVP

Share This