Leo de la TBA despre cât de scump e prea scump, cel mai periculos lucru pe care l-a făcut sau cea mai mare frică.

Ce-ai face acum, în loc să răspunzi la întrebările astea?
Aș încerca să răspund întrebărilor mele existențiale sau aș overthinkui la chestii fără sens, deci mulțumesc.

Cel mai periculos lucru pe care l-ai făcut.
Am urcat până la cabana Kredarica (2.515m) în Slovenia încercând să ajung pe vârful Triglav (2863m), însă am fost oprit de viscol, deși era luna August, și am fost nevoit să cobor pe un traseu foarte periculos, fără vizibilitate, care a durat două zile. Ah, da. Aveam un ghiozdan de 15 kilograme și eram încălțat în skate shoes.

Cu cine aveai postere în cameră?
Eminem, Green Day, Animal X, Simplu, Bitză, Simple Plan etc.

Ticuri verbale?
Adevărat, folosesc foarte mult „bă”, gen… știi ce zic? Blană!

Cum te-ai îmbătat prima dată.
Cred că aveam 14 sau 15 ani, am dat capac juma’ de sticlă de SP la ziua unui prieten, după ce mi-am văzut crush-ul de atunci hlizindu-se cu prietenii mei. A fost OK, nu am mai văzut nimic toată noaptea.

Cât de scump e prea scump?
Când un bilet de concert costă cât un bilet de festival, când un tricou cu o trupă costă cât discografia altei trupe etc. Nu în ultimul rând, când lucrurile esențiale pentru un trai decent (hrană, adăpost, medicamente) costă mai mult decât salariul unui individ. Atunci „scump” devine „abuziv”.

Ce te dezamăgește în ultima vreme.
Surprinzător, nu găsesc un răspuns în momentul ăsta. Poate din cauză că m-am maturizat și am învățat să nu mă mai entuziasmez ca un copil în ziua de Crăciun, poate din cauză că am fost atât de dezamăgit de oameni și evenimente, încât a devenit un lucru obișnuit.

Aplicația care lipsește speciei umane.
Nu am inspirație pentru un nume, dar mi-ar plăcea să existe o aplicație bazată pe competiție de fapte bune. Ai hrănit un homeless? Check. Ai luat atitudine în fața unui abuz? Check. Ai ajutat un nevăzător sau vârstnic să traverseze strada? Check. Ai salvat un animal? Check. Toată lumea poate participa, toată lumea câștigă.

Ai putea spune despre tine că eşti un tip curajos?
În general, da, dar depinde de situație. De exemplu, nu am nicio problemă să dorm noaptea singur în pădure, dar mă panichez când vine vorba să pornesc o discuție cu o persoană de care-mi place.

Trei lucruri pe care ar trebui să știe să le facă orice bărbat.
Să își dea seama de propria masculinitate toxică. Să își dea seama cum să își combată propria masculinitate toxică. Să evite întrebări de genul “Ce lucruri ar trebui să știe să facă orice bărbat/femeie?”, valabil oricum pentru oricine, indiferent de sex.

Cea mai „vinovată plăcere” a ta.
Câteodată mă bucur de micile plăceri ale capitalismului.

Cea mai mare frică.
Să mor înecat.

Primii trei artiști favoriți.
Eminem, Anti-Flag, E.M.I.L.

Cel mai de preț lucru pe care-l ai.
Chitara acustică. Am călătorit cu ea în peste zece țări, am cântat pe străzile a zeci de orașe, m-a salvat de la foame de nenumărate ori, am trecut împreună printr-un accident de mașină și cu ea am dat naștere la peste 90% dintre piesele pe care le-am compus vreodată.

La ce te gândeşti noaptea-n pat, înainte să adormi?
Că aș vrea ca toată lumea să se trezească într-un loc mai bun, într-un timp mai bun. Apoi, mă concentrez asupra respirației, altfel nu pot să adorm din cauza gândurilor.

//

TBA ajung la noi Marți, 3 Martie, pentru ultimul lor concert.
RSVP

Share This