Cealaltă jumătate a duoului experimental Poetrip, despre cel mai periculos lucru pe care l-a făcut sau cum s-a îmbătat prima dată.

Ce-ai face acum, în loc să răspunzi la întrebările astea?

O întrebare capcană. Dacă aș fi vrut să fac altceva, nu ai mai fi primit niciodată răspunsurile mele.

Care a fost cel mai periculos lucru pe care l-ai făcut?

Când eram mic am băgat foarfeca în priză, sa văd ce se întâmplă. A bubuit și m-a aruncat câțiva metri. De atunci nu mai fac lucruri periculoase, asta dacă nu luăm în calcul faptul că sunt șofer în România.

Cu cine aveai postere în cameră?

O pagină dintr-o revistă, reclamă la Fender Telecaster, era o chitară electrică galbenă, foarte forjată.

Ai un tic verbal?

Nu, dar aș vrea eu. Să mă citeze lumea și să spună: „Vorba lui Ștefan, …”

Cum te-ai îmbătat prima dată?

La sfârșitul clasei a 9-a, pe tren, cu colegii, în drum spre tabăra de la Năvodari. Băusem maxim două, trei beri, dar suficient cât să fac ca trenul. Am cântat tot drumul până la mare pe toate vocile posibile „See me, feel me, touch me, heal me” de la The Who.

Cât de scump e prea scump?

Nu mă pricep la negociat, am făcut cele mai proaste târguri ever. Dar pentru mine orice lucru care implică mai mult de cinci minute petrecute pentru a-l obține e un preț prea scump.

//

//

Ce aplicație crezi că lipsește speciei umane?

Dacă ne-am putea pune fiecare în locul altora cred că ar fi mai bine pentru toți. Try On Somebody Else’s Skin NOW For Free!

Ai putea spune despre tine că eşti un tip curajos?

Ceea ce eu consider curaj, alții pot considera inconștiență. Ceea ce eu consider lipsă de interes, alții consideră lașitate. Oricum, eu nici măcar curajul să mă consider curajos nu îl am. De exemplu, mi-e frică să urc pe scenă, nu îmi place să fiu în centrul atenției, am foarte puțină încredere în mine și știu că-s total afon, dar toate astea nu m-au oprit să îmi fac damblaua muzicală.

Trei lucruri pe care ar trebui să știe să le facă orice bărbat.

Să își învingă teama că apropierea fizică sau emoțională cu alt bărbat îi știrbește masculinitatea. Să își analizeze sentimentele și să le exprime. Clătite.

Ai dansat vreodată pe „Despacito”?

Nu prea dansez, decât atunci când sunt beat și apoi oricum uit tot, așa că sunt ceva șanse să fi dansat și pe melodia asta, care de fapt nici măcar nu știu cum sună.

Dă-mi o melodie care intră-n categoria „guilty pleasure”.

„Eternal Flame”, de la Bangles. Dar dacă mă gândesc bine, nu o ascult deloc  cu vinovăție, chiar îmi place foarte mult. Ascult o grămadă de muzici care unora li se par prea dubioase, altele care altora li se par prea penibile, dar nu știu dacă sunt melodii care să îmi fie rușine mie că le ascult.

Primii trei artiști favoriți.

Artistul modest, artistul neobosit și artistul care se joacă.

La ce te gândeşti noaptea-n pat, înainte să adormi?

Un șir infinit de planuri, speranțe, analize, dialoguri imaginare, scenarii paralele, griji, remușcări. Deci, preferabil, la nimic. Când mă gândesc la lucruri nu mai adorm deloc. Așa că îmi pun pe telefon câte o muzică de meditație și adio gânduri.

Ah, câteodată sunt asaltat înainte să adorm de imagini dure, foarte violente. Am observat că, dacă stopez acest asalt deranjant al inconștientului, ele vor apărea pe parcursul somnului, în coșmaruri. Așa că le las cât pot de detașat să se deruleze înainte să adorm, să-și facă treaba, să curgă toate oribilitățile pe fast-forward, apoi dorm ca un bebeluș.

//

Poetrip ajung la noi mâine, 25 septembrie. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.

Share This