Victor „Vava” Ferezan de la RoadkillSoda, despre aplicația care lipsește speciei umane, cât de scump e prea scump sau cum s-a îmbătat prima dată.

Ce-ai face acum, în loc să răspunzi la întrebările astea?

Vin de la saună. E momentul în care mă puteți pune să fac orice și fac, așa docil mă face sauna. Și e rar, profitați!

Care a fost cel mai periculos lucru pe care l-ai făcut?

Măi, pe alea care ar putea atrage o autosesizare a organelor voi omite să le scriu aici. Așa că rămân alea de puști. Iar alea numai periculoase nu sunt, orice ai zice; sunt mai curând mișto și necesare. La orice vârstă.

Cu cine aveai postere în cameră?

Cu nimeni. Pe bune. Pe vremea aia nu aflasem despre Steve McQueen, așa că nu aveam idoli. Doar preferați. Și pe ăia nu îi puneam pe pereți.

Ai un tic verbal?

Nope. Dar mă trag de mustață când gândesc. Sau când pare că gândesc. Îmi dă o alură semi-intelectuală.

Cum te-ai îmbătat prima dată?

Nu știu dacă intrasem încă la liceu, dar am făcut o ghidușie care a fost tratată rapid de maică-mea, cu spirt pus pe rana mea. În cinci minute mă culca, eram spart, la cum se absorbise ăla.

Cât de scump e prea scump?

Depinde. Prea scump e când nu ai banii necesari, oricât ar fi ei. Sau când nu vrei să dai banii aia. Altfel, banii sunt o convenție. Un pișat. Nu există. Sunt niște bilețele colorate. Au valoare doar dacă ne pot cumpăra ce vrem. Pâine, medicamente, liniște, răsfățuri. Și atunci nimic nu e prea scump. Chiar și când știi că ăla care îi cere speculează momentul în favoarea lui. Mă rog, e o discuție mult mai amplă aici și ajunge să facă trimitere și la întrebările anterioare.

Ce aplicație crezi că lipsește speciei umane?

Bunul simț.

Ai putea spune despre tine că eşti un tip curajos?

Sunt un tip care își știe limitele și le depășește constant. În momentele cheie am reacționat bine. Și atunci îți dai seama din ce ești făcut, că „la rece”  toți suntem curajoși și eleganți și tot tacâmul.

Trei lucruri pe care ar trebui să știe să le facă orice bărbat.

Să știe să mintă. Bă, dar cu artă, nu ca un ghiolban, că altfel societatea s-ar sfârși într-o săptămână. Să bea, dar elegant, fără să-și verse oful pe prieteni și femeie. Și fără să moară după cinci beri, că e jenant. Să aibă răbdare cu copiii. Oricând, în orice circumstanțe.

Ai dansat vreodată pe „Despacito”?

Bitch, please. Nici măcar nu am ascultat piesa cap-coadă până acum. Și, dacă tot veni vorba, nu am văzut nici Titanic. Și mai sunt câteva, dar mă opresc înainte să îmi pierd concentrarea.

Dă-mi o melodie care intră-n categoria „guilty pleasure”.

Băi, sunt câteva, să știi. Ceva de la Roxette.

Primii trei artiști favoriți.

Marcel Chirnoagă, Mircea Eliade, Jim Morrison.

La ce te gândeşti noaptea-n pat, înainte să adormi?

Că trăiesc undeva unde e pustiu și frig, iar eu construiesc o casă modernistă, cu suprafețe mari vitrate, prin care pot să admir viscolul.

//

RoadkillSoda ajung la noi Joi, 17 ianuarie, pentru un concert acustic inedit. Mai multe detalii pe pagina de Facebook.
Fotografie de Gheorghe Paraschiv.

Share This