Începem cu ultima seară de jazz pe anul ăsta și continuăm cu Balkan Taksim și prezentarea proiectului Vagabond Sessions, aniversarea British Council România alături de Partizan și intrăm în weekend cu techno via Shifted și alte derivate electronice via Perel.

Primul său album i-a adus premiul Best Newcomer la British Jazz Awards în 1987, iar al doilea, Introductions in the Dark, a fost printre rarele discuri de gen care intrau în topurile pop din UK. Andy Sheppard, unul dintre saxofoniștii britanici cu un impact semnificativ asupra scenei internaționale de jazz, ajunge la noi Luni, pentru a ne cânta recentul său album, Romaria.

Marți facem cunoștință cu proiectul Vagabond Sessions, adică o serie de zece videoclipuri în care muzicieni români sunt duși în locuri neconvenționale: tren, aeroport, lift de corporație, spital, azil etc., unde vor susține un mini-concert ad hoc pentru pasagerii și trecătorii luați prin surprindere. Primul episod e cu Balkan Taksim (foto), care după conferința de presă de la 8 țin și un concert.

După o noapte de Joi dedicată zonei techno via Contemporan, Vineri sărbătorim împreună 80 de ani de British Council România cu o petrecere în spirit post & future punk, cu suflet britanic și rebeli autohtoni. Bașca, avem concert Partizan, iar după, muzica și atmosfera punk/post-punk vor fi asigurate de DJ-ul britanic David Hughes. Mai târziu, un nou party Maschine alături de britanicul Guy Brewer, aka Shifted, pentru o noapte între abstract și dinamic, între atonalități și concret.

Annegret Fiedler, aka Perel, a crescut cu New Wave și Synthpop, iar în adolescență a aprofundat muzica electronică, după ce s-a mutat la Berlin. Stilul ei eclectic de a produce și mixa, care jonglează cu Techno, Italo sau Krautrock, a ieșit în evidență și a trecut prin cluburi nemțești precum Berghain / Panorama Bar sau De School, dar și parizianul Rex Club sau Jæger din Oslo, iar anul acesta a scos primul LP, Hermetica, un omagiu sofisticat adus diferitelor genuri care au influențat-o. Ajunge la noi Sâmbătă, într-o nouă etapă Excess Show completată de Cosima von Bülove.

În ambele zile de weekend se întâmplă un nou Târg de viniluri Paradis Paradis, unde veţi putea găsi aproximativ 5000 de viniluri rock, jazz, disco, soul, funk, experimental, ambient, new age, library, industrial, punk, house și techno. Dig in!

Share This