Săptămâna începe cu performance-ul artistului Martin Creed, rock de la Gray Matters și cardio de la Duro Disco. Spre weekend, ajungem la jazz cu Iordache, techno cu Sascha Funke și shoegaze & coldwave cu Tempers.

Figură unică pe scena artei contemporane, Martin Creed ajunge la noi în prima zi a săptămânii, pentru un performance live în care își va prezenta lucrările, filosofia și conceptele în stilul său caracteristic – spre deosebire de alți artiști care aleg să vorbească despre opera lor, el preferă să o exprime direct. Un trubadur, cum s-ar spune. Nu face un show, deși cântă. Nu interpretează, cât exemplifică. Sau invers. În aparițiile lui live, el combină explicațiile cu exemplele sau explică prin exemple.

Marți, în zi de Brutus, ne încălzim cu Gray Matters, trupă de rock de la noi care își definește muzica drept „o căutare permanentă de modalități de expresie a stărilor de spirit prin muzică”. Mai târziu până spre dimineață, dans și cardio alături de gașca Duro Disco, care vor învârti de la disco la techno, de la electro la house.

În 1996, Nick Cave și PJ Harvey cântau împreună „Henry Lee” și aveau o scurtă, dar memorabilă poveste de dragoste. Miercuri, avem seară dedicată celor doi, prin selecția lui Iulian Morar. Joi, e zi plină: jazzmanul Iordache (foto) își lansează albumul Suita Titan, o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii 70 și 80 în cel mai mare cartier bucureştean. După lansare, albumul va fi disponibil în librăriile Cărturești, dar și în variantă digitală pe Bandcamp. Mai târziu, techno pe Funktion One, cu meșterii Vlad Caia, Mihai Pol și VLF.

A mixat pentru prima dată la SO 36, s-a împrietenit cu Paul Kalkbrenner, alături de care și-a început cariera de producător, iar familia lui, după cum el o numește, e BPitch Control, casa de discuri fondată de Ellen Alien. Versatil și tributar rădăcinilor muzicii electronice germane, Sascha Funke e astăzi unul dintre cei mai apreciați DJ și producători de muzică electronică. Ne întâlnim cu el Vineri.

Sâmbătă ajunge la noi Tempers, duo care traversează mai multe genuri & stări, de la shoegaze la synthpop sau de la coldwave la industrial, comoară ascunsă a New York-ului care a sedus critica muzicală, de la The Fader la Pitchfork sau Noisey, prin sensibilitate, uneori nostalgică, alteori euforică, și prin compozițiie expansive & concise. De neratat.

Share This