Aglomerată: patru trupe românești, dar și două nume de import & importante: techno și derivate de la Volvox, post-punk de la rușii Motorama.

După o seară de Luni lejeră, alături de discurile mai mult sau mai puțin new wave ale lui Iulian Morar, de Marți încolo începe o săptămână plină. Ajung la noi Trees Orchestra și al lor sound imprimat de chitară bas ca instrument principal, distorsionat, trecut prin diverse octavere și două ampuri, o voce baritonală, puternică și sinceră, tobe cu ritmuri krautrock și, nu în ultimul rând, o vioară de foc cu o sumedenie de influențe orientale.

Miercuri, seara începe cu o selecție dedicată celor de la Radiohead, de care se va ocupa Iulian Morar. Mai târziu, ne întâlnim cu proiectul românesc Kosmic Blues și al lor amestec de funk, blue și electro. În prelungiri, party cu îndrăgitul Ufe.

Deși Macanache are numeroase colaborări cu alți artiști reprezentanți ai scenei hip-hop sau mainstream, aparițiile live și productivitatea trupei The Putreds nu au fost lasate în umbra, bucurându-se deopotrivă de aprecierea presei muzicale și a unui fanbase considerabil. Ne vedem cu ei Joi, când vor aduce piesele de pe noul disc și un nou clip, „Muzica e Nașpa”. Apoi, târziu în noapte, un nou party marca Bipolar, cu Mihigh, And.re și caLLy.

Vineri, seara începe cu artista experimentală daneză Frederikke Hoffmeier, aka Puce Mary, iar mai târziu dansăm împreună cu Ariana Paoletti, aka Volvox (foto), nume important pe scena underground din Brooklyn, într-o noapte dinamică în techno, electro și acid house, iar Sâmbătă revin la noi băieții de la Firma și vor cânta albumul Poezii Alese, vol. I, un material discografic ce reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile poeților români, clasici și contemporani. În prelungiri, indubitabilul party alternative cu Leo, iar în Sala Berlin vor învârte Lisière Collectif .

Senzație post-punk rusească, grupul Motorama e deseori complimentat prin comparațiile cu Joy Division, când vine vorba mai degrabă despre primele lor două albume. De la Alps încoace, însă, muzicanții din Rostov-on-Don jonglează cu referințe mai generoase și diverse, datorită compozițiilor new wave și indie pop. Nostalgici, exacți și cinstiți compozițional, cu chitara fantezist-buclată a lui Maxim Polivanov și vocea dulceag-sentimentală a solistului Vladislav Parshin, Motorama e fără niciun dubiu una dintre comorile ascunse ale acestor meleaguri europene. Ne întâlnim cu ei Duminică.

Share This