Pornim săptămâna cu mai mult decât jazz via Timișoara, punk de la Vodka Juniors și post-rock de la The Ocean și Rosetta, apoi rock alternativ de la noi via Omul cu Șobolani. În weekend, două nume mari & respectabile pe scena electro, Ivan Smagghe și DVS 1, dar și o trupă musai de văzut până nu ajunge „prea mare”: Lea Porcelain.

Când vine vorba despre propriul sound, membrii trupei îl descriu ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, doar că în trio. Aflăm dacă e așa și mai ales dacă e mai mult de-atât (spoiler alert: este) Luni, de la 8, alături de JazzyBIT, un trio energic de loud jazz din Timișoara care propune o combinație antrenantă de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk.

Marți începe cu un concert furtunos al grecilor de la Vodka Juniors. Punkerii sunt în turneul de promovare al discului Warrior Anthems, pe care îl puteți asculta pe pagina lor de Bandcamp. Apoi, schimbăm placa alături de proiectul electronic românesc Soundopamine, care în același timp sărbătoresc ziua de naștere a Natașei, cea care completează cu vocea suavă producțiile lui Cristian Munteanu. De asemenea, la vibe-ul pozitiv contribuie și Vlad Bretan.

Din 2001 încoace, berlinezii de la The Ocean au scos șapte albume de studio apreciate de critică și un EP alături de celebra trupă japoneză Mono, iar anul acesta sunt în turneul de promovare a celui mai nou material intitulat Phanerozoic. Îi vedem Miercuri seară, alături de americanii de la Rosetta, pentru un combo inedit și de neratat pentru orice fan post-rock & post-metal.

Joi, turneul de promovare al noului single Omul Cu Șobolani, „Iepurele Ateu și Proasta Țestoasă” face o escală pe scena noastră, în cadrul unei lungi serii de concerte prin care trupa sărbătorește lansarea alături de fani. În deschidere, de văzut băieții de la Ulise, care tocmai au terminat de înregistrat primul lor album Revers, album concept închipuit ca o călătorie interioară. Târziu în noapte, un nou ospăț cu declinări house, techno & minimal marca Bipolar, alături de Gescu, Sepp și Nu Zău.

Vineri, seara începe cu duoul nemțesc Lea Porcelain. O combinație între un rocker, Markus Nikolaus, și un producător de muzică electronică, Julien Bracht, album de debut al trupei, Hymns To The Night, a creat valuri serioase în țara de baștină și mai departe (alt-J i-au folosit în deschiderea turneului) topind inimi cu sound-ul new wave & synthpop excelent executat. De perspectivă & de neratat.

Mai târziu, aterziează parizianul Ivan Smagghe, unul dintre cele mai importante & respectate nume ale scenei electronice. Apropiat al lui Andrew Weatherall, căutat pentru o serie de compilații de către celebrul magazin parizian Colette și unul dintre cei care au pornit respectabila casă de discuri Kill the DJ (alături de Chloé, Fany Corral și Stéphanie Fichard), Smagghe ne va propune dansuri versatile, jonglând cu colecția sa de discuri obscure, dar și cu genuri & perioade.

Sâmbătă, ucrainienii Balaklava Blues (foto) ajung pentru prima dată în România, un proiect descris de presa internațională ca fiind „o reflecție serioasă și captivantă asupra stresului post-traumatic și a încercărilor pe care le facem pentru a merge mai departe”. Noaptea e completată de legenda techno Zak Khutoretsky, a.k.a. DVS 1. Născut la Sankt Petersburg, dar crescut în Statele Unite, e unul dintre cei care au pus serios umărul la nașterea scenei rave în a doua parte a anilor ’90.

Sâmbătă și Duminică se întâmplă încă un târg de viniluri Paradis Paradis, unde vă așteaptă aproximativ 5.000 de discuri atent alese de către expozanți. Urmărește pagina evenimentului pentru noutăți din catalogul Fonoteca Paradis, o tombolă aniversară și multe alte surprize.

Share This