Început energic de săptămână alături de vrăjitorul mauritan al synth-ului Ahmedou Ahmed Lowla, trupă nou-nouță de la noi și un party trippy cu redacția Scena9. Spre weekend, Pinholes lansează al treilea lor album, japonezii Kikagaku Moyo ne vor cuceri cu rock psihedelic, Helena Hauff cu al ei techno aspru & intens, iar meșterul Ariel Kalma ne va provoca la meditație mai mult sau mai puțin electronică.

Seară deosebită de Luni alături de Ahmedou Ahmed Lowla, unul dintre cele mai cunoscute staruri ale țării sale, Mauritania, care a început să cânte la nunțile din Nouakchott alături de o trupă de percuționiști. În timp, Ahmedou și-a format un stil original la sintetizator – dinamic, ambițios, hipnotic și imprevizibil, Ahmedou transportă muzica clasică mauritană în viitorul tehnologic.

Marți ajunge la noi proaspăta trupă orădeană Astro Générale, care înseamnă explorarea unor orizonturi sonice distincte pornind de la influențele retrofuturiste și psihedelice din anii ’60 și vibe-ul disco din anii ’70. Adăugând elemente de post-punk revival și indie, trupa reușește să-și creeze un sound specific în care se reunesc personalitățile diferite ale fiecărui membru al trupei. Noaptea de Brutus continuă în Sala Mare cu Călin & Tomma Alistar, iar dincolo cu Phil Cocks, Meelouna și Emap.

Miercuri, după al nostru Iulian Morar, de la 10 începe party-ul care aniversează trei ani de Scena9, platforma culturală care radiografiază viața culturală din România (și nu numai). Vom dansa trippy, balcanic, mondial, un pic retro și în general eclectic.

Pinholes lansează Joi cel de-al treilea album, Dorumetru, titlu dat de un concept al sculptorului Valentin Vârtosu. Mai exact, Dorumetrul e un aparat de măsurat dorul, o încercare de a aduce în formă fizică un sentiment abstract. Albumul trupei caută în 12 piese un concept asemănător: fragilitatea amintirilor, dorului și sentimentul de izolare în lipsa lor. Mai târziu, o nouă seară Bipolar, alături de meșterii Prâslea și Suciu, iar dincolo Never învârte deep & ecstatic house.

Vineri, al doilea nume important & exotic al săptămânii vine tocmai din Japonia: Kikagaku Moyo din Tokyo, un grup tributar rock-ului psihedelic și unor antemergători precum Acid Mothers Temple sau Ghost, care jonglează între heavy jams și episoade contemplative, piperând totul cu influențe de la krautrock la ragas indian. Noaptea continuă alături de indubitabila Helena Hauff (foto), superstarul scenei techno, dar și al nostru Leo și al său inegalabil party alternativ.

Sâmbătă ajunge la noi compozitorul francez Ariel Kalma, unul dintre numele importante ale scenei europene de new age și electronica. Mai întâi a descoperit pasiunea pentru saxofon, apoi pentru informatică, iar în timpul facultății s-a împrietenit cu Salvatore Adamo, care l-a angajat în trupa sa. Au urmat colaborări cu Baden Powell, dar și o călătorie în regim one way ticket în India, unde a descoperit meditația și a prins sensibilitate pentru muzica drone și ambientală. De neratat. Noaptea continuă cu show-ul danezilor Polynation, duo electronic spontan și improvizațional, dar și „ai casei” Dragoș Rusu, Georgescu, Nek & Zabriskie.

//

Bilete pe Eventbook. Think fast!

Share This