Prima zi a săptămânii aduce și primul concert din noul sezon Jazz Nouveau. Ne întâlnim cu Mathias Eick, unul dintre cei mai apreciați trompetiști europeni. Multi instrumentist, Eick cântă la trompetă, contrabas, vibrafon, pian și chitară, semnătura sa sonoră fiind prezentă pe nu mai puțin de o sută de înregistrări, printre care și recentul album, Ravensburg, scos în 2018, unul dedicat familiei sale. Spoiler alert: vom asculta multe cântece de pe el.

Marți ajunge la noi Alice Sonia-Michael, vocalistã în diverse proiecte muzicale, care în 2016 a devenit compozitoare, chitaristă și producătoare muzicală, lansând primul ei single, „Seconds of Silence”, iar Miercuri cu duoul krautrock Follakzoid sau ceea ce ar fi făcut probabil trupele nemțești Can sau Neu! după câteva săptămâni petrecute în Anzi. Trans-minimalism, motorik îmbibat cu riff-uri psihedelice și dimensiuni mistice.

Joi începe și noul sezonul BT Live, care propune o ediție ce reunește un număr de patru showcase-uri care surprind trupele protagoniste într-o lumină mai puțin obișnuită, cu totul specială.

Primul concert e al celor de la Urma (foto), alături de un invitat de marca, Anatol Cazanoi, virtuoz al unui instrument specific spațiului balcanic – țambalul – și propune o fuzionare a pieselor îndrăgite de public cu aceste noi vibrații specifice meleagurilor din care trupa își hrănește rădăcinile și își găsește inspirația. Noaptea continuă cu un nou episod The Excess Show, alături de Buniku’ & Corvin.

Vineri, două comunități importante ale scenei muzicii electronice, Deep House Bucharest și We Love Progressive se întâlnesc în aceeași noapte. Vor învârti Alexandru Babescu, Andrew Case, Bross și Valid. Dincolo, ai noștri Eddie Lanzat & Nek.

Sâmbătă, cele două party-uri deja tradiționale: alternative cu Leo, plăceri vinovate cu Eugen Rădescu, iar Duminică, pe seară, vizionăm alături de Asociația Accept cinci scurtmetraje LGBT+. În ambele zile de weekend, după ora 12 și până spre 19, târgul de viniluri Paradis Paradis se întoarce.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Share This