Începem cu garage rock Made In Oradea, apoi două concerte cu delicatese Made In France. Cireașa de pe tort, deja tradiționalul Rokolectiv Festival, cu un line-up fresh & ascuțit, ca de fiecare dată.

Marți ajunge la noi trupa de garage rock Baby Elvis, care după albumul de debut White Elephant, scos în primăvara lui 2016, are single proaspăt, „Cry Wolf”, și pregătește de lansare al doilea disc. Noaptea de Brutus continuă cu ai noștri Stutz & Dokia în Sala Mică, iar dincolo cu Nek & Pandelescu.

Miercuri, Iulian Morar învârte un playlist special, dedicat celor de la The Cure, iar târziu Eugen Rădescu te provoacă la Dirty Disco, cu plăceri mai mult sau mai puțin vinovate. Joi ne întâlnim cu Theo Lawrence, o voce remarcabilă așezată oportun peste influențe soul & blues, îmbrăcate în Southern rock à la Black Keys, dar în același timp și un paradox atractiv: tânărul născut la Gentilly, în zona Val-de-Marne, locuiește în suburbiile pariziene, însă muzica lui sună ca într-un bar din Memphis. Târziu în noapte, al nostru Leo în Sala Mică, iar în Sala Berlin un nou party din seria Bipolar, alături de meșterul Herodot.

Vineri și Sâmbătă se întâmplă un nou episod Rokolectiv Festival. Ca de obicei, un line-up fresh & ascuțit: Silvia Jiménez Alvarez aka JASSS, al cărei disc de debut Weightless a făcut valuri dincolo de Peninsula Iberică, techno insistent & obscur cu Randomer și Nene H., post-rap via post-internet de la argentiana Amparo Battaglia aka Catnapp, Italo camp & diva rap cu Myss Keta (foto), dar și alt-electro tunisian via Deena Abdelwahed.

Duminică, al doilea concert din seria franceză* îi aduce pe aceeași scenă pe Grand Blanc, care au impresionat prin exercițiile seducătoare în cold wave, neo-folk sau blues, și noua senzație electro-pop, Malik Djoudi, care a convins pe toată lumea cu albumul său de debut, unul elegant, fragil și vibrant.

//

*Abonamente pentru Theo Lawrence, Grand Blanc, Malik Djoudi și Guillaume Perret se găsesc pe Eventbook.

Share This