Săptămâna asta începe cu mai-mult-decât jazz și proiectul solo al lui Zoli Toth, continuă cu pofte electro-ambientale și synthpop.

Luni ajung la noi Tiny Fingers, grup israelian care a deschis concertele unor nume precum The Mars Volta și a urcat pe scenele unor festivaluri internaționale celebre, dintre care amintim Fusion Festival (Germania), Exit (Serbia) sau Mighty Sounds (Cehia). Ne așteaptă un show futurist și o experiență sonică și vizuală grandioasă, datorită mixului captivant dintre post-rock, rock psihedelic, muzică electronică și jazz.

Marți, Zoli Toth, de al cărui nume se leagă proiecte ca Sistem, Dosarele Bach, Titanum sau Cantus Mundi, ne prezintă primul său proiect solo, Home Alone, un one man show având la bazã mai multe sintetizatoare analogice, instrumente de percuție neconvenționale (butoaie, tigăi sau jante de mașină), tobe și vibrafon.

După o noapte alternativă de Miercuri, alături de guerrilliștii Bogdan Șerban & Alexandru Anghel, Joi schimbăm placa către ambient și chillwave, alături de Seefeel, colectiv britanic care lansa în 1993 unul dintre albumele de referință al vremii, Quique, aducând laolaltă melomani din două sfere aparent opuse, rock și electronica, și Sun Glitters, proiectul retro-nostalgic și escapist al luxemburghezului Victor Ferreria, unul dintre mesagerii importanți ai curentului chillwave. Noaptea e completată de ritmurile tropico-înțepătoare ale celor de la That Couch Funk Collective.

Vineri ne întâlnim cu Tapan (foto), proiect belgrădean mai-mult-decât-techno, care construiește conexiuni între sonoritățile electronice, improvizații jazz și percuții orientale. Pentru a înțelege mai bine ce ne așteaptă, trebuie ascultat albumul Europa, proaspăt lansat anul trecut, un amestec psihedelic și seducător de digital vs. ritmuri orentalo-balcanice vs. acel saxofon halucinant.

Iar toată noaptea dansăm alături Gerd Janson, al cărui nume apare în două dintre cele mai apreciate & versatile seturi ale anului trecut, cel de la Boiler Room, înregistrat în cadrul festivalului Sugar Mountain din Melbourne, și cel alături de KiNK, înregistrat la The Peacock Society. De neratat.

Sâmbătă facem cunoștință cu proiectul Zimbru, colectiv disco-punk din Cluj-Napoca, format din două fete și doi băieți: Teodora Retegan, Paul Bucovesan, Andrei Bobiș și Oana Pop, care promit un concert piperat cu sintetizatoare aspre și insistente, riff-uri stridente din chitară și percuții urgente de dans, dar și nostalgice. Noaptea continuă cu un nou party Excess Show, unde invitată e argentiniana Ana Helder, producătoare și membră Cómeme, care pregătește un set sexy subversiv.

Share This