Aglomerată, iarăși: pian sublim via Israel alături de Nitai Hershkovits, apoi DayDay, trupă proaspătă Made in RO. Spre weekend, seducătorul How To Dress Well, lansarea de album a celor de la Fine, It’s Pink, techno cu nuanțe breakbeat & ambient via Answer Code Request, electro-pop de referință cu Lali Puna și party extravagant cu Fantastic Twins.

Luni ne revedem cu pianistul israelian Nitai Hershkovits, cu ocazia noului său album, New Place Always, o colecție de treisprezece cântece cu influențe diverse: de la miturile folclorice est europene la jazzul lui Charles Mingus, de la muzica Orientului Mijlociu cântată de Farid al-Attrash sau cântăreața libaneză Fairuz la lucrările clasice ale lui Scriabin sau Ravel.

Marți ne întâlnim cu DayDay, una dintre trupele românești proaspete, proiect înființat acum câțiva ani de Andrei Erdei (ex-Moebius). Amintind de nopți lungi şi zile scurte, muzica lor promite, prin acorduri luminoase şi armonii aprinse, să te ducă pe plaiuri vestice, printre cowboys singuratici şi balade blânde. În plus, vom vedea în premieră noul clip.

Miercuri seară, Iulian Morar învârte de la new wave către dream pop, iar în prelungiri un nou party The Excess Show, împreună cu Admina & Beatrice, Paula Dunker & Renate Dinu.

Joi ne întâlnim cu Tom Krell, aka How To Dress Well, pionier al valului post-R&B, pre-Weeknd, adiacent Bon Iver, care a cucerit critica muzicală și mai mult de-atât. Noul său album, The Anteroom, e considerat cel mai incitant de până acum de către revista DIY, iar Pitchfork laudă compozițiile sale ambient R&B ca fiind atât reverențioase, cât mai ales relevante.

Proiectul românesc Fine, It’s Pink lansează Vineri albumul Lavender Green, prin care trupa revine după o lungă serie de experimente sonore care au pus bazele sound-ului lor actual. După cum spun chiar ei, discul e „un safe place în care ne retragem ori de câte ori presiunea din exterior devine insuportabilă; un loc care nu cunoaște timp și spațiu, în care gura de aer proaspăt e o resursă inepuizabilă.”

În prelungiri ne întâlnim în Sala Berlin cu Patrick Gäser, aka Answer Code Request, membru Ostgut Ton și nume respectabil pe scena techno, cu un soft spot pentru breakbeat și ambient.

Sâmbătă, Lali Puna, unul dintre proiectele electro-pop reprezentative din jurul anilor 2000 și mai departe (vezi generația din care mai fac parte mum, Telefon Tel Aviv, Saint Etienne, Arovane sau Air), ajunge la noi pentru o sesiune live dedicată în mare parte discului Two Windows. Noaptea continuă în Sala Berlin alături de Julienne Dessagne, aka Fantastic Twins, apreciată pentru echilibristica în zone electronice dintre cele mai diverse, fără granițe temporale, iar în partea cealaltă, inevitabilul party alternative cu Leo.

Share This