Jazz și shoegaze în prima parte a săptămânii, apoi ascultăm live noul album al celor de la Luna Amară și în weekend ne dedicăm pe ringul de dans ritmurilor techno și new wave.

Începem săptămâna cu o nouă și deja tradițională seară de Luni rezervată de Jazz Nouveau, alături de Mammal Hands, grup britanic al căror sound proaspăt și lipsit de clișee e datorat în parte „frecvențelor” eclectice pe care și-au acordat gusturile muzicale cei trei instrumentiști (Jordan Smart la saxofon, Nick Smart la pian și Jesse Barret la tobe/percuții): spiritual jazz, muzică nord indiană, folk și muzică clasică.

Marți, una dintre cele mai evidente, senzuale & titrate trupe synthpop din ultimii ani, Still Corners, ajunge pentru prima dată la noi într-un concert care în weekend s-a vândut pe de-a întregul. Dacă n-ai prins bilet, poate data viitoare?

Miercuri, seara pornește cu shoegazerii made in RO de la Orkid, care promit o sesiune frisonantă, dar și nostalgică, în derivate blues și post-rock & post-punk. În deschiderea concertului îi ascultăm pe Blanc, trio psy-pop din București înființat anul trecut, care pregătesc de lansare primul lor EP. Noaptea se dezinhibă mai apoi datorită lui Eugen Rădescu și a sa propunere Dirty Disco – de la Thalia la Madonna (sau invers), dans!

Joi e iarăși eclectică. Luna Amară vin la noi cu noul lor album electric, Nord, iar playlistul va fi unul special: va include și piese pe care nu ați avut ocazia să le ascultați live. Apoi, Bipolar ne propun încă o noapte de clubbing la mijloc de săptămână, alături de Mihigh, Lizz și G76.

Vineri ajunge la noi bavarezul Lorenz Brunner, a.k.a. Recondite, nume de referință al scenei techno, foarte atașat de zona rurală (deseori inspirație în producțiile sale), cu o discografie impresionantă, fondator al casei de discuri Plangent Records (dar cu „semnături” și la Ghostly International, Dystopian sau Innervisions), printre headlineri la festivaluri ca Time Warp sau Melt! sau rezident la Enter.Ibiza al lui Richie Hawtin. Dar, cel mai important, e numit un John Carpenter al scenei techno. Și asta nu e deloc puțin.

Sâmbătă ne întâlnim pe ringul de dans cu Jonnie Wilkes, a.k.a. JG Wilkes, jumătate din Optimo Espacio, una dintre cele mai longevive & respectabile seri de clubbing scoțiene, care s-a întâmplat la Sub Club din Glasgow între 1997 și 2010. Ne așteaptă o seară sofisticată, piperată enciclopedic cu disco, house, funk și new wave.

//

Fotografie: Luna Amară (2 Martie 2017), de Andrei Mușat.

Share This