Săptămâna începe alături de unul dintre pionierii jazzului electronic, un vrăjitor contemporan al sunetelor, Nils Petter Molvaer, care și-a pus amprenta pe mai mult de patruzeci de discuri în formule diverse – cu celebrul grup Masqualero sau în colaborare cu artiști precum Dhafer Youssef, Django Bates, Lars Danielsson, Eivind Aarset, Manu Katche sau Sidsel Endresen.

Marți ne întâlnim cu vocea cristalină a Dianei Moraru, aka Marú, și ale ei compoziții soulful pop în stilul unor Norah Jones, Ed Sheeran sau Bat For Lashes, influențe presărate în abundență cu autenticitate și acel „ceva” pe care numai ea îl deține. Află mai multe lucruri despre ea din chestionarul nostru. Miercuri se întâmplă al doilea eveniment la dublu din seria Stray Nights: seniorii Orkid și Second Wave, iar înaintea lor debutanții Divine Astronaut și Homes.

Joi se întorc Lea Porcelain, după un concert memorabil ținut toamna trecută. Duoul nemțesc, o combinație între un rocker, Markus Nikolaus, și un producător de muzică electronică, Julien Bracht, a creat valuri serioase în țara de baștină și mai departe (alt-J i-au folosit în deschiderea turneului), topind inimi cu sound-ul new wave & synthpop excelent executat. În aceeași zi, muzici de la BaniiPeType și lansarea borsetei create în colaborare cu BumbagR.

Vineri ajung din nou la noi Michael Gira (foto) și Norman Westberg de la Swans, pentru două sesiuni solo pe cât de rare, pe atât de remarcabile. În plus, Michael Gira va cânta în premieră câteva cântece noi ale trupei. Noaptea continuă febril în fente leftfield dinspre italo către breakbeat alături de meșterul Manfredi Romano, aka DJ Tennis, fondatorul casei de discuri Life & Death.

Sâmbătă avem parte de un mix între rock alternativ și electronica, plus un show garantat electrizant alături de olandezii De Staat, trupă care a cântat în deschiderea unor nume precum Muse sau la festivaluri internaționale ca Glastonbury, Sziget sau Lowlands. Noaptea continuă cu primul line-up din noul sezon Maschine: Sa Pa, Schatrax și Christopher Rau. Iar Duminică avem proiecție: vom vedea Monștri., singurul titlu românesc prezent în selecția din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, și unul dintre cele mai discutate & apreciate lungmetraje românești.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Share This