Prima zi a săptămânii alături de acordeonul temperamental al finlandezului Kimmo Pohjonen, două concerte sold-out ale belgienilor Balthazar, dar cu șanse mari de prelungiri datorită rezidenților noștri, iar spre weekend electro tropical cu Nopame și două aniversări: doi ani de Groove și Portocale, 10 de Giegling.

Născut în Finlanda, Kimmo Pohjonen a făcut primii pași spre instrument îndrumat de tatăl său, el însuși acordeonist, iar dacă în anii 80 era implicat în proiecte folk, odată cu debutul solo în 1996, finlandezul se remarca printr-o abordare avangardistă a instrumentului considerat „cuminte”. Astfel că Luni ne așteaptă, după toate calculele, un show provocator și energic.

Marți și Miercuri urmează două concerte cu casa închisă ale belgienilor Balthazar, după care mergem în prelungiri în noaptea de Brutus cu #AiNoștri Călin & Pandelescu și Amber Amber, iar a doua zi se încing hiturile de-o vară sau, dimpotrivă, de-o viață într-un nou party Dirty Disco, alături de Eugen Rădescu și Sasha. Dincolo, Iulian Morar învârte tradiționalele sale #MidweekTapes.

Joi avem de-a face cu sonorități electro-tropicale, doldora de percuții și detalii de inspirație jazz-funk trasate atent din saxofon, pentru că se prefigurează o seară cel puțin fierbinte alãturi de Nopame și invitații lor, Neon & Blaake. Târziu în noapte ajunge la noi argentinianul Federico Molinari, nume respectat pe scena house datorită selecției la limita dintre hipnotic și exotic. La învăluire, Prichindel, iar în Front Control cardio cu Disco Sigaretta.

Vineri, colectivul Groove și Portocale împlinește doi ani, alături de Lauren Lo Sung (foto), senzație britanică a cărei serie de petreceri LOLiFE a cucerit cluburi din Manchester, Liverpool sau Londra, Miss I, Ludica, Marinov, Sebastian Steer și Tode.

Sâmbătă, Brazda lui Novac aka BLN, proiectul lui Victor Popescu început în 1997, care a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante în muzica electronică de la noi, lansează aș patrulea album din discografie, Multiverse. Urmează indubitabilul & inegalabilul party alternative cu Leo, iar în Sala Berlin încă o aniversare: 10 ani de Giegling, una dintre cele mai respectabile și intrigante case de discuri ale scenei techno și mai departe, alături de Leafar Legov, Ateq, DJ Dustin și Konstantin. În același timp, în ambele zile de weekend, se întâmplă un nou târg de viniluri Paradis Paradis.

Share This