Începem cu prima seară Jazz Nouveau pe anul ăsta, experiențe euforice sau reflexive alături de Aida și Noi, dar și punk energic și extravagant cu Las Poftas și Cold Brats. Spre weekend, Partizan lansează vinilul Timpuri Noi, facem cunoștință cu noul label românesc Sang Out of Tune, dar și cu Kim Ann Foxman, fostă membră Hercules & Love Affair, și ne reîntâlnim cu Die Wilde Jagd.

Prima Luni de jazz pe anul ăsta găzduiește universul sonor fantezist și imprevizibil al proiectului berlinez creat de vocalista elvețiană Lucia Cadotsch si pianistul german Wanja Slavin în 2012, LIUN + The Science Fiction Band, expresia explorării unor teritorii muzicale dintre cele mai diverse, grupul oscilând între digital și analog, între beat-uri dark sălbatice și compoziții melodice eterice și senzuale.

Marți, în zi de Brutus, ne întâlnim cu Aida din Sarajevo, Mihai din Berlin, Luis din Cuba, Dan din București și Ati din Chile, adică trupa Aida și Noi, care jonglează cu Glam Disco, Psychedelia, Gypsy, Funk, Drum’n’bass, Balkan sau Rockabilly pentru o experiență fie euforică, fie reflexivă.

Miercuri e zi „grea”, de garage punk. Las Poftas revin cu un split pe vinil alături de Cold Brats, o trupă nouă din București, cu membri din Rotheads, Bastos și Cardinal. Ca de fiecare dată, vom avea parte de un show energic & pasional, de neratat pentru cei care încă n-au apucat să prindă dușul extravagant oferit de gașca revoltată.

Joi e noapte plină. Mai întâi, îi revedem pe Partizan, care se întorc la noi cu ocazia lansării vinilului în ediţie limitată Timpuri Noi. Acesta conține trei cântece pe faţa A („Pompierii”, „Nu e loc” și „Albele furtuni”) şi trei remixuri ale melodiei „Pompierii” pe faţa B. În deschiderea concertului îi ascultăm pe The Kryptonite Sparks, un power-trio incandescent, o combinație eterogenă de indie, alternative, funk, punk și hard rock.

Mai târziu, schimbăm placa pe electronica și salutăm lansarea unui label proaspăt românesc, Sang Out of Tune, alături de The Rabbit King, Vlad Bretan & Alex Rusu.

Vineri e party Camera Sambo alături de hawaiana Kim Ann Foxman (foto), fostă membră a grupului Hercules & Love Affair, una dintre cele mai importante figuri în muzica house, rezidentă a clubului Good Room din Brooklyn, iar Sâmbătă ne reîntâlnim cu Die Wilde Jagd, seducătorul proiect krautrock & synthpop pus la cale de Sebastian Lee Philipp și Ralf Beck. Târziu în noapte, paradigma e păstrată de DJ-ul și producătorul parizian Damon Jee. De asemenea, tot weekendul se întâmplă târgul de viniluri Paradis Paradis, pentru încă o sesiune în urma căreia să umplem rafturile bibliotecilor.

Share This