Seară de Brutus care începe cu rockerii sibieni I’m The Trip, o zi de 1 Mai cu plăceri vinovate (muzici murdare & mititei fierbinți!) și o a doua jumătate de săptămână cu nume mari: Jonathan Bree, Park Hye Jin, The Soft Moon și Moderna Y Theus Mago.

Marți ne întâlnim cu I’m the Trip, rockeri din Sibiu care jonglează cu surf, psychedelic și alternative rock și care acum câțiva ani primeau binemeritat premiul „The Best Alternative Rock Newcomer” din partea revistei Maximum Rock. A doua zi, de 1 Mai, al nostru Iulian Morar învârte cam tot ce mișcă din new wave & shoegaze, iar după 10 încingem boxele cu o nouă petrecere Dirty Disco. Pe timp de zi, grătar, baby!

Joi ne reîntâlnim cu neozeelandezul Jonathan Bree (foto), cunoscut pentru aparițiile scenice inedite, dar și pentru stilul muzical aflat la granița dintre indie și art pop. Promite (încă) un show seducător, alături de trupa sa.

Vineri ajunge la noi senzația coreeană Park Hye Jin (deja comparată cu conaționalele Yaeji sau Peggy Gou), al cărei EP de debut, If U Want It, a trecut granițe și încins setlisturile multor DJ, mai ales datorită „I Don’t Care”, o bucată molipsitoare între house și hip-hop – nouăzecismul e, oricum, uber prezent și-n seturile ei. De neratat.

Sâmbătă e seară plină. Începem cu The Soft Moon, proiectul mai mult sau mai puțin darkwave al californianului Luis Vasquez, care face parte dintr-o generație deosebită a curentului, alături de nume precum Zola Jesus, Esben and the Witch sau Cold Cave. Continuăm în Front Control cu cel mai cunoscut party alternativ din oraș, alături de Leo, iar Sala Berlin le rămâne mexicanilor Moderna Y Theus Mago, un duo versatil & irezistibil.

Share This