Dintre picanterii: Zdob și Zdub pentru prima dată pe scena noastră, o Marți de Brutus cu rockerii de la Unflicted, cine-concert Karpov not Kasparov sau un experiment electro-jazz cu austriecii Drahthaus. Dar și o surpriză, anunțată exclusiv aici.

Săptămâna începe cu proiectul veteranului chitarist american Marc Ribot, un cocktail vitriolant de furie, umor absurd, comentariu politic, rebeliune și încălcare a normelor muzicale, o binevenită doză de adrenalină. Celebru pentru colaborările cu Tom Waits, Robert Plant, Elvis Costello, Iggy Pop, Elton John, David Sylvian, John Zorn, Diana Krall, Norah Jones, The Black Keys sau Mike Patton (Faith No More), Ribot este în avangarda muzicii de peste 35 de ani, experimentând frenetic sonorități free jazz, hardcore punk, muzică electronică sau clasică pe 20 de discuri personale.

Au împărțit scena cu Luna Amară, Coma sau Omul cu Șobolani, au scos un EP, Exposed, și o multitudine de single-uri & videoclipuri – dintre ele, „Aello” a fost una dintre cele mai difuzate și cerute piese în 2017 la Radio Guerrilla. Bucureștenii Unflicted ajung la noi Marți, în zi de Brutus.

Miercuri, Eugen Rădescu te provoacă la un nou delir 80s & 90s aka Dirty Disco, iar Joi BT Live revine cu o dublă premieră: un eveniment care îi aduce la noi pe Zdob și Zdub (foto), un nume emblematic al scenei muzicale din Republica Moldova, și proiectul autohton A-C Leonte, care va urca pe scenă în formula de quartet, pentru un performance special, inspirat din teme folclorice și cântece românești. Noaptea continuă cu o nouă etapă marca Bipolar, în centrul atenției fiind label-ul Roche Madame și Cesar Merveille, meșterul francez stabilit la Berlin. În același timp la butoane, ai noștri Arapu & Kivva.

Cine-concertul inedit care s-a bucurat de o apreciere internațională, fiind prezentat în ultimii patru ani pe scene culturale din Viena, Berlin, Praga, Oslo, Lyon, Riga și Budapesta, ajunge la noi Vineri: mai exact, vom lua parte împreună la proiecția filmului Fericirea (aka Schastye, 1934, în regia lui A. Medvedkin), a cărui coloană sonoră va fi interpretată live de duoul Karpov not Kasparov.

Mai târziu, Hugo Capablanca, spaniolul relocat la Berlin unde a devenit una dintre figurile remarcabile ale scenei underground electronice, ajunge la noi pentru o noapte sexy: cosmic disco, space acid, psy techno și alte nuanțe și influențe fără inhibiții.

Sâmbătă începem cu austriecii Drahthaus, colectiv implicat artă, tehnologie și media, al căror poiect electro-acustic impresionează prin cele 20 de instrumente folosite și leagă într-un mod eficient & seducător zona techno cu jazz și pop. Noaptea continuă cu proiectul londonez multi-disciplinar Patten, de la Warp Records, și o scufundare mai mult sau mai puțin nostalgică, dar încordată, în glitch, IDM și ambient.

Share This