Protestăm cu gospel și funk încă din prima zi, ascultăm noul album Rockabella, iar spre weekend ne pregătim de techno și alte derivate dansante, dar și de un târg mai mult decât excitant.

Luni ne întâlnim cu Algiers, trupă crescută în Atlanta, cazan care fierbe cu muzicieni preocupați de aspecte socio-politice, precum Chilidsh Gambino, Outkast sau Janelle Monáe, apreciați de critica muzicală pentru amestecul încordat (bașca, anti-capitalist, anti-fascist) de incantații gospel și compoziții post-punk și Southern gothic. Muzică de protest într-un perioadă a protestelor.

Trupa Rockabella lansează Marți discul Clarobscur, despre care Teodora Moroșanu spune că „explorează suprapunerile conceptelor de libertate și captivitate, iubire și ură, viață și moarte. Fiecare cântec are propria lui poveste, însă ele par să se fi născut dintr-un nucleu comun: co-dependența dintre lumină și întuneric. Nu putem înțelege lumina fără să cunoaștem întunericul.”

Joi noapte îi primim pe Kozo, a cărui lume s-a învârtit în jurul muzicii încă din copilărie, fie că vorbim despre techno sau house, funk sau minimal, și Charlie, spirit nonconformist și vesel, care surprinde de fiecare dată cu versatilitatea seturilor sale.

Vineri ajung la noi Motiv, Tiberiu și Fictiv, pentru un party marca Basme, casă de discuri românească dedicată exclusiv lansărilor pe vinil. În paralel, explorăm ritmuri electronice dintre cele mai diverse într-o nouă Queer Night, alături de Chlorys, Otter Baby Boy și invitata lor specială Eris Drew, cunoscută pentru selecția nedomesticită de ritmuri.

Sâmbătă, un nou party Maschine îl are în prim-plan pe Luca Mortellaro, aka Lucy (foto), DJ și producător italian care a colaborat cu Silent Servant sau Rodhad, e de-al casei la festivaluri precum Sonar sau Time Warp și fondatorul casei de discuri Stroboscopic Artefacts. În același timp, în ambele zile de weekend dați o tură pe la Erotic Design Fair, târg dedicat designerilor români și creațiilor indecente, care pot fi cireașa de pe tort în zilele ce urmează (Da, Valentin, da, Dragobete, la voi ne gândim).

Share This