„Săptămâna românească” începe cu ARAC, un proiect inedit pus la cale de doi „veterani” ai undergroundului autohton, percuționistul Adrian Tăbăcaru și chitaristul Costin Chioreanu. Se adaugă eclectica și enigmatica artistă elenă Sofia Sarri, iar rezultatul e un amestec intrigant la limita dintre clasic, post-rock și metal.

Marți ne întâlnim cu cinci clujeni, aka Blue Velvet, o trupă deja cunoscută printre ascultătorii locali, care a cântat la festivaluri precum Jazz In the Park sau Jazz In the Street, mai ales după recenta lansare a clipului oficial pentru piesa „În Vis”. Noaptea de Brutus continuă cu Mitici și Zabriskie în Sala Berlin, Disco Sigaretta dincolo.

Miercuri, după tradiționalele MidWeek Tapes învârtite de Iulian Morar ne reîntâlnim cu Am Fost La Munte Și Mi-a Plãcut, trupă care după lansarea EP-ului La Deal a susținut cel mai lung turneu de până acum, în România și Europa, bifând totodată și primul festival internațional, Dunk!Festival în Belgia.

Joi scoatem iar tricourile negre din dulap pentru încă o adunare metalistă cu incontestabilii COMA. În deschidere, proiectul proaspăt & de urmărit Mountains On My Back. Noaptea continuă cu electronică pe ambele fronturi: Mihigh și Nu Zău în Sala Berlin și un showcase Dinsubsol cu Axel, Badinule și Fictiv în Sala Mică.

Vineri e zi mare pentru proiectul clujean Zimbru, una dintre trupele noi remarcabile ale anului: lansează primul lor EP, intitulat Little Creatures, la casa de discuri Cirkular. Sound-ul lor poate fi descris ca un mix eclectic de sintetizatoare, chitări tăioase și percuție, toate lăsând loc pentru versuri despre dans, animale de companie, iubire neironică și nostalgia unor decade netrăite.

Seara continuă cu 2/3 WhoMadeWho, proiect disco-punk născut în Copenhaga care cucerește încă din 2003 încoace cu amestecul dansant & emotiv, considerați de Resident Advisor unul dintre cele mai subapreciate proiecte europene. Ajung la noi pentru un DJ Set în care vor învârti tot felul de specialități ale continentului, de la Italo la Nu-Disco și mai departe.

Sâmbătă ajung la noi canadienele Ashlee Lúk și Lida P. cu al lor proiect Minimal Violence (foto), trip imprevizibil, trans-generațional și polivalent în sfere trance, acid, hard techno și asemenea. În Sala Mică, party mai mult decât alternativ cu Leo. În aceeași noapte, pentru cei plecați peste hotare, Jurassica Parka și al ei concept queer euro-party Popkicker va (în)trece orice limită muzicală în clubul Schwuz din Berlin cu invitați Control de-ai casei: Admina, Eugen Rădescu și Vergine Santa Frida.

Duminică ne întâlnim cu Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force, proiectul energic & molipsitor inițiat de artistul german de muzică electronică Mark Ernestus împreună cu un clan de toboșari și percuționiști din Senegal, care întruchipează mișcarea haotică, fluidă, care separă ritmurile africane de cele occidentale.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Share This