Ce se întâmplă săptămâna asta @ Control? (5-11 Noiembrie)

by | Nov 5, 2018 | Blog

Pornim cu unul dintre cei mai căutați & respectați chitariști europeni, continuăm cu o seară dream pop via Iași, apoi o miercuri experimentală și terminăm cu un weekend dedicat muzicii electronice de la noi și de la ei.

Luni avem o nouă seară Jazz Nouveau, alături de Eivind Aarset, fără îndoială cel mai solicitat și prolific chitarist norvegian al momentului. Debutul său ca lider de grup, albumul Electronique Noir din 1998, a fost descris de New York Times ca „’Unul dintre cele mai bune discuri de electric jazz post-Miles Davis”, iar apoi au urmat zeci de înregistrări și colaborări cu Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Django Bates, Bugge Wesseltoft, David Sylvian, Laurie Anderson, Jan Garbarek, Tigran Hamasyan, Dhafer Youssef, Ibrahim Maalouf, Nils Petter Molvaer, Sly & Robbie, Andy Sheppard și lista continuă cu nume la fel de sonore.

Marți devenim melancolici alături de Fine, It’s Pink, proiect care are deja cinci ani de existență și o colecție generoasă de cântece în cheie dream și indie pop. Concentrată în jurul Ioanei Lefter și încărcată de mister, trupa se joacă cu sunetele și texturile sonore, se inventează și se metamorfozează pornind de la o emoție, un gând, un gest.

Miercuri e experimental pe două fronturi. Mai întâi, cei de la ODD ne propun s-o descoperim pe newyorkeza Margaret Chardiet și proiectul ei industrial & noise numit Pharmakon, unul solicitant, dar sublim în intenții, care n-are cum să te lase indiferent – strigătele ei le vei simți până în stomac. Înaintea ei, vom cunoaște mai bine proiectul interdisciplinar Without Appeal (Lia Boscu și Will Gresson) și cel al lui Alex Bălă, care de data asta, după ce-l știm din Plurabelle și Fluid, apare solo. Mai târziu, urmează un nou Excess Show care te provoacă la dans și atitudine relaxată, alături de Meelouna, Phil Cocks & Utopus.

De Joi până Duminică dimineața e Automata Festival, despre care v-am mai povestit în ultimele săptămâni, iar cea mai bună recomandare, în caz că nu știți despre ce e vorba, vine de la Dragoș Rusu, în articolul său apărut recent pe blog. Pe scurt? Nume importante internaționale și locale ale scenei electronice pentru o experiență versatilă întinsă pe un weekend întreg, dintre care amintim Carla dal Forno (foto), Alessandro Cortini, Huerco S., Cosmin Nicolae, Borusiade sau Elena Colombi.

Subscribe To Control Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news from Control and be the first to find about our new events,

You have successfully subscribed to Control Newsletter

Share This