Săptămâna începe cu un eveniment din cadrul festivalului dedicat fotografiei Bucharest Photofest. Mai exact, un masterclass susținut de argentinianul Sebastián Suki, ale cărui fotografii au fost publicate de reviste precum National Geographic, Time, Los Angeles Times sau Newsweek. În prezent lucrează la proiectul „Africa In the Americas”, care documentează urmașii africani pe continentul american.

Marți ne întâlnim cu duoul francez Varsovie (foto), al căror post-punk cinstit, dinamic & molipsitor, care jonglează între melancolie și încordare, ne va cuceri atât prin simplitate, cât mai ales prin precizie și energie.

Miercuri e prima înfățișare a proaspătului proiect Stray Light, comunitate din care fac parte trupele românești Orkid, Zammorian, Second Wave, DayDay, Greetings Sugar și Dor Mărunt. Astfel, în aceeași seară vom avea parte de post-psy și post-rock alături de Zammorian și alternative rock melodramatic via DayDay, proiectul pus la cale de Andrei Erdei. Spoiler alert: următorul combo va fi pe 23 Octombrie.

Joi e seară Animest. Mai exact, cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale animate se vor întrece pentru premiul ediției la Animusic Night, de la black metal la indie alternativ, călătorind prin lumea muzicii electronice și bifând inclusiv două formații autohtone. Proiecția va continua cu sound-ul inconfundabil Golan și cu o invitație la petrecerea care se va întinde până târziu în noapte.

Vineri ajunge la noi unul dintre reprezentanții de seamă ai casei de discuri Ghostly International, Zachary Shigeto Saginaw, pentru un live memorabil și o excursie particulară în IDM idilic, cu nuanțe hip-hop sau jazz. Prima noapte de weekend continuă cu ai noștri Călin & Saluna în Sala Berlin, Eddie Lanzat & Nek dincolo.

Sâmbătă, în prima parte a serii, avem parte de un live inedit, când ne întâlnim cu violonista & artista multimedia Manja Ristić din Serbia. Poezie vs. field recording, imersiv vs. fantezist și mai ales clasic vs. punk, într-un amestec vibrant și seducător de sunete și emoții.

Noaptea continuă cu legendarul party alternativ alături de Leo și party-ul Animest x Amural: de muzică se vor ocupa Groovinhood, Presssh, Brad & Zanshin, de proiecții interactive Hybrid Lab, iar la fața locului veți vedea o instalație de RIZI și broderie live realizată de ZADA.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Share This