Începem cu jazz și punk (de la Jojo Mayer la Uniforma și Cardinal), continuăm tot cu chitări, adică Am Fost la Munte și Mi-a Plăcut + canadienii Suuns. Dar și danse provocateur cu meșterii Thomass Jackson și Fort Romeau.

Luni ne revedem cu Jojo Mayer, neobosit explorator al noilor forme de expresie muzicală, pionier al experimentelor drum and bass și jungle în fusion jazz, împreună cu grupul Nerve, pe care l-a înființat în 1997.

Marți ne întâlnim cu Uniforma, proiectul de studio al chitaristului Janin Pasniciuc, membru fondator al unor formații precum AB4 sau Dekadens, precum și colaborator Partizan sau Endless Zone, trupă a cărui sound e un amestec de punk aspru și rapid și elemente sintetizate. În prelungiri, Jo.E, Becks și Zada vor învârti de la house la funk, dub și afro.

Miercuri, după un prim concert sold out, Cardinal revin în forță din colțuri opuse ale continentului înapoi pe scena noastră cu piese noi și riffuri care să-ți răsune în cap și-n oase, fuzz hipnotic născut pe plajele reci ale Constanței, apoi crescut printre blocurile Bucureștiului și prin ploile Londrei, psych distorsionat și o energie molipsitoare. Noaptea continuă într-o notă mai mult decât alternativă, alături de Bogdan Șerban și Alexandru Anghel.

Joi, trupa Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut lansează cel de-al treilea material discografic, La Deal. EP-ul conține șase piese care au reușit să surprindă esența chimiei dintre Vlad, Matei, Stere și Mircea și care îmbină experiențele individuale ale membrilor trupei. În prelungiri, un nou party din seria Contemporan, alături de Cezar și Vincentiulian.

Vineri ajunge în Sala Berlin argentinianul Thomass Jackson, unul dintre numele importante ale scenei din Buenos Aires și mai departe, ale cărui producții au apărut la case de discuri precum Gomma Records, Correspondant, Multi Culti sau La Dame Noir. Ne așteaptă o noapte febrilă cu multe fente house, disco, funk și new wave, iar la susținere ai noștri Bogman, Nek & Eddie Lanzat. Dincolo, Phil Cocks, Emap & Fresh.

Sâmbătă îi întâlnim pe Suuns (foto), art-rockerii existențialiști canadieni care au spus despre muzica lor că e despre „alchimia sublimă dintre idealism și conflict”, care aduc proaspătul album Felt, o explorare spre trecut, către lejeritatea primul disc, dar mai ales către synth-urile și tobele futuriste ale deceniilor pre-90. Târziu în noapte, Michael Greene aka Fort Romeau și Ulf Eriksson în Sala Berlin, dincolo inevitabilul party alternativ cu Leo. În ambele zile de weekend se întâmplă Reborn aka Not Your Ordinary Spring Fair, care aduce laolaltă creativi din zone precum design, fotografie, teatru sau muzică.

Share This