Jazz cu nuanțe nordice, două lansări de disc și una de single (toate trei românești) și un weekend electro-dansant.

Unul dintre cei mai cunoscuți basiști norvegieni, Arild Andersen a debutat în grupul Jan Garbarek Quartet în 1967 și apare ca instrumentist pe 60 de discuri, având colaborări cu Bill Frisell, Sonny Rollins, Chick Corea, David Darling, Andy Sheppard, Ketil Bjornstad, Bobo Stenson, Don Cherry sau Masqualero. În 2007 ia naștere trioul lui Arild Andersen, alături de care ajunge la noi astă-seară, de la 8.

Marți

Cinci băieți din București, Radu Osaciuc, Andrei Dragușanu, Cristian Drîmba, Marius Acsîntoaie și Andrei Costache, a.k.a. Dimitri’s Bats, lansează primul lor EP, numitul Mess, unul care promite a fi unul dintre cele românești pe care să le păstrăm anul ăsta. De la 9.

Miercuri

A doua lansare Made in RO a săptămânii e discul Lucid, al celor de la Asemic, cel de-al doilea lor material, rezultatul ultimilor trei ani de muncă. Ne așteaptă o incursiune în muzica instrumentală, jonglând prin genuri precum progressive metal, jazz sau post-rock. De la 8.

Joi

Pe cea de-a treia piesă care anunță un nou material, „Dacă ne-am ucide unul pe altul” de pe albumul Poezii Alese.Vol I, o vom asculta live, alături de alte îndrăgite ale băieților de la Firma (foto), de la 9. Proiectul discografic reunește un set de nouă piese compuse de Daniel Rocca pe versurile unor poeți români, clasici și contemporani.

Seara, însă, începe devreme, de la 6, alături de Ioana Cristina Casapu, care aduce la București coloana sonoră a celor 18 luni petrecute la Berlin. Mai târziu, de la 11, Livio, Roby & George G, a.k.a. Premiesku, pregătesc un live act.

Vineri și Sâmbătă avem weekend de la disco la techno, sexy & lejer, cu party-uri de care se vor ocupa Phil Cocks & Emap și, respectiv, Romansoff & Eirwud Mudwasser . Plus, inevitabilul & imbatabilul Leo. La dans!

Share This