Început ambiental, apoi o Marți cu dans imprevizibil & hibrid și un Halloween neo-barbar. Ne relaxăm ulterior cu jazz & blues, iar în weekend suntem atenți la un nou album românesc și la două nume grele pe scena muzicii electronice internaționale.

Luni, muzicianul american William Basinski, (re)descoperit la începutul anilor 2000 datorită seriei Disintegration Loops, în care a înregistrat benzi magnetice degradându-se, contextualizând procesul cu căderea turnurilor gemene, vine la noi pentru o experiență imersivă și nostalgică în muzica ambiental-experimentală.

Marți seară avem dans imprevizibil & hibrid la un nou party vogue techno x glitter bass, marca Saint Hollywood, împreună cu Amber Amber, Bitchcraft și Meelouna. Dar și dans tropical datorită invitatului celor de la Disco Sigaretta, DJ Rainbow.

Miercuri, inevitabil, doar că nu într-o Marți (ar fi fost previzibil?), ci în seara de Halloween, ajung la noi fenomenul ironic alternativ venit dintr-un așa-zis viitor Sex Pula Pistol. Din program: dansăm robotu’, Fredy alcool, la turcu’ sfânt și alte șlagăre disponibile gratuit pe pagina lor de Bandcamp.

Joi continuă seria de concerte BT Live alături de Cuibul, trupă-cult reprezentativă a scenei muzicale din Republica Moldova, invitată să performeze și în deschiderea unor importante nume internaționale precum The Cardigans și Morcheeba, și Soul Serenade, o nouă și revigorantă interpretare acustică a direcției „old time blues & jazz” care ne va purta de pe străzile din Chicago până pe drumurile prăfuite din sud. Mai târziu, un nou party techno Contemporan împreună cu Charlie & Suciu.

Vineri ajunge la noi meșterul Philippe Aubin-Dionne, aka Jacques Greene, unul dintre cele mai fresh & versatile nume de pe scena muzicii electronice, care a produs pentru Katy B, Tinashe sau How to Dress Well și a remixat piesele unor Radiohead, Autre Ne Veut sau Shlohmo. De încălzire, musai de ascultat albumul său de debut, scos anul trecut, Feel Infinite. În același timp la butoane, ai noștri That Couch Funk Collective, pentru o noapte solară.

Sâmbătă, unul dintre cele mai apreciate grupuri ale muzicii alternative din România, Baba Dochia, lansează noul lor album, intitulat Morphoder. Despre el, Marius Pop, membru fondator Baba Dochia, mărturisește că titlul vine din partea tehnică a albumului și se referă la trecerea graduală de la partea electronică (sintetizatoare, drum machines, samples) la o parte mai organică (chitări, tobe, field recordings) pe care a încercat să o redea pe majoritatea pieselor.

Mai târziu, seducătoarea Chloé Thévenin, una dintre favoritele festivalurilor de muzică electronică din toată lumea, dar și o producătoare versatilă & respectată de critici, ajunge la noi pentru o seară dincolo de house și techno, cu evadări înspre acid, disco, dub, krautrock și alte delicii.

Share This