Final de iarnă cu trupe românești de neratat, dinspre new wave și synthpo către progressive, alternative sau post-rock.

Greetings Sugar (18 Februarie)

Cei doi fondatori ai trupei, Ștefan Eremia și Gabriel Kirmaier, susțin că cea mai bună descriere pentru Greetings Sugar se poate regăsi în vorbele lui Will Butler de la Arcade Fire: „Dansând cu o lacrimă în colțul ochiului”. Melodramatici, greu de încadrat într-un gen și versatili instrumental, vor ajunge la noi în formulă de patru pentru încă o sesiune imprevizibilă.

Valerinne & Methadone Skies (19 Februarie)

Două dintre vocile importante ale rock-ului instrumental românesc pornesc într-un mini-turneu, după ce anul trecut au lansat discurile Different Layers Of Fear (Methadone Skies) și Desire ( Valerinne), care au explorat zonele post-rockului, progressive, noise, stoner și industrial. Un pas natural către o nouă expediție sonică.

Omul cu Șobolani (20 Februarie)

Una dintre cele mai titrate și longevive trupe autohtone revine pe scena sălii Berlin cu lansarea videoclipului pentru cel de-al șaptelea single, „Singur împotriva nimănui”, de pe recentul album Fabrica de păpuși, apãrut anul la finele anului trecut. În deschidere vor cânta Barter, proiect acustic început în 2014.

We Singing Colors (25 Februarie)

We Singing Colors a apărut în peisajul muzical în 2011 și îi recunoști cel mai ușor după fluieratul „Good Days, Bad Days”, care se aude de la primul album din 2014, Made of wool, made of Heavy Metal. Vor ieși din hibernare cu dragoste pe câmpii și primul concert cu lansare de videoclip într-o nouă seară Brutus, pe 25 Februarie.

Byron (27 Februarie) (foto)

Dan Byron & Co. au lansat recent discul Nouă, primul compus în limba română ca proiect de sine stătător, unul despre „inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață”, după cum aflăm din manifestul trupei. Un concert de neratat, în care vom fi iarăși seduși de sound-ul progresiv-incitant, versurile cu substrat și vocea inconfundabilă a liderului.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Bonus! Braseria Berlin funcționează între 10-18. După miezul nopții, pizza la Alt Shift pentru întârziați! Aruncă un ochi pe peretele de la intrare, lucrarea lui Cătălin Burcea din seria TAG Your Ideas x Free Now e acolo până pe 20 Februarie.

Share This