Prima jumătate a lunii Februarie aduce o revelație coldwave, două nume grele pe scena muzicii jazz și un grup queer-electro-funk via Berlin.

Erik Truffaz Quartet (10 Februarie)

Unul dintre cei mai apreciați instrumentiști europeni, și cu siguranță unul foarte așteptat la Jazz Nouveau, al cărui nume a devenit in timp sinonim cu fenomeul nu-jazz, ajunge la noi în formula Erik Truffaz la trompetă, Arthur Hnatek la tobe, Marcello Giuliani la bas și Benoit Corboz la clape. Aflat în turneu european, trompetistul va promova noul său disc, Lune Rouge, lansat în toamna anului trecut.

Molchat Doma (11 Februarie)

Surpriză coldwave, senzație YouTube, trupa din Belarus e apreciată pentru nostalgia misterioasă, aspră & distantă și influențele sofisticate, de la post-punk către synthpop sau krautrock. Al doilea album a fost lansat la casa de discuri germană Detriti Records, înființată de italianul Davide Lace, care strînge la un loc voci din Estul Europei. „From my point of view, the last 30 years have seen harmful and unjustifiable musical barriers being built—in my own little way, I want to pull them down”, după cum aflăm într-un editorial scris de Andi Harriman pe Bandcamp. Prezență obligatorie.

Chat Noir (12 Februarie)

Chat Noir a debutat ca un Trio de pian puternic inspirat de EST sau The Bad Plus, dar ADN-ul lor muzical a suferit câteva mutații pe parcursul celor șapte albume. Metamorfoza într-un grup ce explorează straturi electronice și colaborarea cu trompetistul norvegian Nils Petter Molvaer au fost o alegeri înțeleapte, Chat Noir fiind din ce în ce mai apreciați de public și critici, mai ales pentru Hyperuranion, albumul lansat anul trecut la casa de discuri RareNoise Records.

Sado Opera (14 Februarie)

Pornită la Sankt Petersburg, relocată la Berlin, Sado Opera înseamnă The Colonel, Katya, Icky și Licky, o gașcă queer misterioasă, electro-funk și bombastică în aparențe. Luați la ochi de Conan O’Brien, certați cu forțele de ordine, excentrici & exorbitanți, cei patru promit un concert kitsch febril.

//

Programul complet & bilete pe Facebook și Eventbook.

Bonus! Braseria Berlin funcționează între 10-18. După miezul nopții, pizza la Alt Shift pentru întârziați! Aruncă un ochi pe peretele de la intrare, lucrarea lui Cătălin Burcea din seria TAG Your Ideas x Free Now e acolo până pe 20 Februarie.

Share This